Kako da se miris od prženja crnog luka manje oseća u kući?
Crni luk je zdrava i neophodna namirnica, ali ne baš prijatnog mirisa...
Jelo nije isto bez crnog luka i nezamislivo je da ga izbacimo iz određenih recepata. Ipak, ne može se izbeći miris luka, kako za vreme seckanja, tako i za vreme dinstanja - kad stvarno ume "neprijatno da zamiriše" ceo stan.
Kako ga spremiti, a da u većoj meri poštedimo sebe i ukućane?
Ono što možemo da učinimo je da jednom nedeljno, ili već prema potrebi, pripremimo veću količinu crnog luka - a potom ga zamrznemo.
Posle toga, jednostavno, kašikom odvajamo odgovarajuću količinu i normalno ga koristimo.
Telegraf Kuhinja - Svi recepti na jednom mestu, u plejlisti ispod:
(Telegraf.rs)
Crni luk
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Nira
Nema ljepšeg mirisa od mirisa prženog luka:-)
Podelite komentar
Jean Claude Budak
Otvori prozor i napravim promaju.
Podelite komentar
..
staviti vanilin secer (2-3 kesice) u vodu i pustiti da se kuva dok spremate hranu koja mirise jako
Podelite komentar