7

Kako da se miris od prženja crnog luka manje oseća u kući?

Crni luk je zdrava i neophodna namirnica, ali ne baš prijatnog mirisa...

crni luk
Foto-iliustracija: Pixabay.com

Jelo nije isto bez crnog luka i nezamislivo je da ga izbacimo iz određenih recepata. Ipak, ne može se izbeći miris luka, kako za vreme seckanja, tako i za vreme dinstanja - kad stvarno ume "neprijatno da zamiriše" ceo stan.

Kako ga spremiti, a da u većoj meri poštedimo sebe i ukućane?

Ono što možemo da učinimo je da jednom nedeljno, ili već prema potrebi, pripremimo veću količinu crnog luka - a potom ga zamrznemo.

Posle toga, jednostavno, kašikom odvajamo odgovarajuću količinu i normalno ga koristimo.

Telegraf Kuhinja - Svi recepti na jednom mestu, u plejlisti ispod:

(Telegraf.rs)
Crni luk

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (7)
Poređaj komentare:
  • D
    Dragan

    Przi napolju

  • .
    ..

    staviti vanilin secer (2-3 kesice) u vodu i pustiti da se kuva dok spremate hranu koja mirise jako

  • N
    Nira

    Nema ljepšeg mirisa od mirisa prženog luka:-)

Šećerne bombone za čaj oduševiće sve vaše goste

Isprobajte najbolji domaći preliv za salatu bez šećera i štetnih konzervansa

Zdravi čokoladni humus je recept koji smo čekali ceo život

Ovo je jedini način da skuvate savršena jaja i da napokon budete zadovoljni

Slatke kokice sa cimetom i vanilom koje će svi obožavati

Ovo je najjeftinije i najbolje ulje za pohovanje hrane

Sve vreme držite nož pogrešno kada nešto seckate - ovo je pravi način

5 zdravih zamena za brašno koje će vam pomoći da smršate bez odricanja od pice i palačinki

Oljuštite kuvano jaje za samo nekoliko sekundi bez ikakvog pomagala (VIDEO)

Jaja u marinadi su idealno jelo za sve koji žele da smršaju

Spremite savršeni argentinski sos sa testeninom i mesom od zelenih listova šargarepe

Ulje ili mast: Evo šta pečenom krompiru daje najbolji ukus

Napravite domaći pesto sos: Jeftiniji, zdraviji i ukusniji od onog kupljenog u prodavnici

Kako da pravilno pripremite domaće kobasice?

Dva brza namaza za zdrav i ukusan doručak (VIDEO)

President maslaci – za raskošan ukus vaših specijaliteta

President pavlaka za kuvanje – neizostavan sastojak prazničnih specijaliteta

Zamašćene pločice u kuhinji i zapušena sudopera. Šta činiti?

Kako da odaberete sir za jela koja se termički obrađuju?

Kako se najlakše ljušti paradajz?

Šta učiniti sa viškom lisnatog testa?

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima