Bavarske rumene i mirisne kiflice
Sastojci:
- 20 g svežeg kvasca
- 1,5 l vode
- 4,5 čaše od 2,5 dl brašna
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice šećera
- 3 kašike maslaca
- 3 kašike sode bikarbone
Priprema:
Zamesiti testo i ostaviti 1 sat na toplom mestu da nadođe, posle ga razvući u krug i podeliti na 16 delova, praviti kiflice od testa i staviti u frižider, oko pola sata. Nakon toga u proključali 1 l vode sa sodom bikarbonom, spuštati kiflice da se kuvaju oko 30 sekundi, svaka, a u pleh staviti foliju i ređati kuvane kifle, posuti ih solju, rernu zagrejati na 200°C i peći ih, oko 20 minuta.
(Telegraf.rs)
Video: Dramaturg Kosić: Izazov je bio kako napraviti tri dela od kojih svaki može biti zaokružena priča
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Aleksandra
Kifla koja se topi u ustima. Lepsa je od obicne.
Podelite komentar
Goga
Ovo se zakuva sa 1/2 l.vode???
Podelite komentar