≫ 

Slatko-kisela svinjetina na kineski način

Ljubitelji kineske kuhinje, pripemite se za spektakl!

  • 0

Sastojci za 4 osobe:

- 700 g svinjetine

- 3 zelene paprike

- 2 veće šargarepe

- ¼ glavice celera

- 4 koluta ananasa narezan na komadiće

- 1 luk

- 2 jaja

- 3 kašike belog vina

- 3 kašike soja sosa

- gustin

- 6 kašika jabukovog sirćeta

- 6 kašika šećera

- 2 kašike kečapa

- 1 dl vode

Priprema:

Napravite pac za svinjetinu - umutitete 2 jaja, stavite 2 kašike belog vina, 1 kašiku soja sosa, soli, bibera i izmešajte. U to dodajte svinjetinu narezanu na komadiće. Kada ste promešali, dodajte dovoljno gustina da bude malo gusto i lepljivo. Stavite 15 minuta na stranu te nakon toga pecite u dubokom ulju 5-10 min. Ispečene komade stavite sa strane da se ulje ocedi.

Napravite slatko kiseli umak - u jednu posudu stavite sledeće sastojke: - 6 kašika sirćeta i 6 kašika šećera, 2 kašike soja sosa, 2 kašike kečapa i 1 dl vode pa  promešajte. Nakon toga  izdinstajte luk, ubacite šargarepu i celer, nakon par minuta ubacite i papriku i malo dinstajte. Kada je počelo opuštati sokove u to sve ubacite slatko kiseli umak, a kada počne ključati smanjite temperaturu i ubacite svinjetinu i ananas unutra.

Mešajte 5-10 min na niskoj temperaturi te ubacite na kraju smesu od 2 kašike gustina i vode. Kad se počne lepiti gotovo je. Poslužite uz pirinač.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA