≫ 

Kiš sa sojom, povrćem i bademima

Neobičan obrok, oko koga se vredi potruditi!

  • 0

Sastojci za 6 osoba:

- 200 g zrna soje

- 250 g belog brašna

- 100 g badema

- 1 belance

- 160 g putera

- 4 kašike soja sosa

- 1 paprika

- 200 g tikvica

- 4 kom mlada crna luka

- 200 g sojinih ili pšenicnih klica

- 200 g tofu sira

- majčina dušica

- majoran

- origano

- 1 čen belog luka

- malo ljute papričice

- 1 kašika maslinovog ulja

- so

Priprema:

Isperite zrna soje i potopite ih u hladnu vodu na 2 sata. Na radnoj površini umesite brašno s mlevenim bademima, 1 belancetom, 150 g putera, 1 kašikom soja sosa i malo soli u elasticno testo. Formirajte loptu od testa, uvijte u streč foliju i stavite u frižider na pola sata. Ocedite zrna soje, stavite ih u sud za kuvanje na pari i kuvajte 35 minuta. Očistite i operite papriku i tikvice, isecite ih na štapiće, dodajte zrnima soje i kuvajte sve zajedno još 10 minuta.

Razvucite testo debljine od 1 cm i njime obložite puterom premazan kalup za tart prečnika 22 cm. Pokrijte dno papirom za pečenje i zrnima pasulja. Pecite 20 minuta na 180 stepeni. Na ulju propržite iseckani beli i crni luk, pšenične klice sa povrćem skuvanim na pari i kockicama tofu sira. Sipajte sve u pečeno testo sa kog ste skinuli papir sa pasuljem. Začinite preostalim soja sosom, ljutom paprikom, začinskim biljem i stavite pitu pod gril u rerni na 5 minuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA