≫ 

Pirinač sa povrćem i susamovim uljem

Lagani prolećni ručak, koji se brzo pripremi...

  • 0

Sastojci za 4 osobe:

 

Mera je šolja od 2 dl

 

- 4 šolje kuvanog i ohlađenog pirinča

- 3 kašike maslaca

- 3 umućena jaja

- 2 srednje šargarepe isečene na kockice

- 1 glavica sitno isečenog luka

- 3 čena izgnječenog belog luka

- 1/2 šolje zamrznutog graška

- 1/3 šolje zamrznutog kukuruza šećerca

- 1 veza sitno isečenog mladog luka

- 4 kašike soja sosa

- 1 kašika ostriga sosa

- so i biber

- 1 kašičica susamovog ulja

 

Priprema:

 

Zagrejati u velikom tiganju 1/2 kašike maslaca, ispržiti jaja i izručiti na tanjir, pa ih usitniti. U istom tiganju zagrejati kašiku maslaca, dodati luk, šargarepu, grašak, kukuruz i beli luk. Posoliti, pobiberiti i dinstati 5 minuta da povrće omekša. Dodati ostatak maslaca, pojačati temperaturu i kada se maslac otopi, odmah dodati ohlađeni pirinač, mladi luk i oba sosa. Mešati oko 3 minuta da se pirinač proprži. Na kraju umešati usitnjena pržena jaja, susamovo ulje i skloniti sa vatre, pa poslužiti toplo.

 

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA