Posna čorba od sočiva i zelene paprike
Sastojci za 4 osobe:
- 200 g sočiva
- 1 izrendana šargarepa
- 1 srednji krompir, iseckan na kockice
- 1 glavica sitno isečenog crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1,5 l vode
- 2 kašike maslinovog ulja
- po ukusu začin, biber, so, tucana ljuta paprika
- sitno iseckan peršun
Priprema:
U manju šerpu sipati maslinovo ulje i zagrejati na osrednjoj temperaturi, dodati sitno iseckan crni luk i pržiti dok luk ne omekša i postane staklast. Dodati izrendanu šargarepu, očišceno i oprano sočivo, sitno iseckan beli luk i pržiti samo nekoliko minuta, mešajuci i na kraju dodati sitnije sečen krompir i njega propržiti zajedno sa sočivom, samo minut, ali mešajte da vam se ne zalepi za dno šerpe i onda naliti sa vodom i kuvati dok se povrće i sočivo ne skuvaju, oko dvadesetak minuta.
Skloniti sa ringle, posoliti i pobiberiti i po ukusu dodati suvi začin i štapnim mikserom sve samleti. Vratiti nazad na ringlu, kuvati dalje i dodati još tečnosti, po želji. Kad je ponovo provrelo, skloniti sa ringle, sipati u tanjir, posuti sa tucanom ljutom ili slatkom paprikom, posuti sa sitno isekanim peršunom i preliti sa malo maslinovog ulja, pa poslužiti toplo.
(Telegraf.rs)
Video: "Ti si odande odakle ti je žena" Stefana svi zovu Kinez, njegova porodica je zagrljaj od 7.000 km
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.