Musaka od krompira sa mlevenim mesom i pečurkama
Sastojci za 6 osoba:
- 1 kg krompira
- 500 g mlevenog mesa (junetine)
- 250 g šampinjona
- 1 veća glavica crnog luka
- 1-šargarepa
- 1-2 čena belog luka
- 1 kašičica paradajz pirea
- crvene paprike po želji
- pršunov list iseckan
- so, biber, začin
- rendanog sira trapista
Za preliv musake:
- 5 jaja
- 2 dl slatke pavlake
Priprema:
U tiganj staviti masnoću, dodati sitno iseckani luk, šargarepu, šampinjone i malo dinsatati. Kada je to sve omekšalo dodati mleveno meso, beli luk sitno iseckan, parajdajz pire, papriku, peršun i začine. Meso dinstati oko 15 minuta uz često mešanje.
Dok se meso dinsta oljuštiti krompire, i ako je moguće, da su iste veličine i kada ste ih oljuštili izrezati ih na tanke kriške, pa ih začiniti i posoliti. U podmazanu tepsiju poređati kriške od krompira pa onda staviti izdinsano meso i po mesu ponovo poređati kriške krompira, i po krompirima narendati sir trapist. Staviti da se peče na 220 stepeni. Napraviti preliv za musaku. Izmiksati dobro jaja i u to dodati slatku pavlaku i sve dobro izmešati. Kada je musaka porumenila preliti prelivom i vratiti u rernu još 10 minuta.
(Telegraf.rs)
Video: Mrtav pijan NAGAZIO 200 NA SAT! Presretači zaustavili vozača (39) kod Loznice, odmah priveden
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
čarls bronson
I pokriti sa režnjevima dimljene slanine.
Podelite komentar