≫ 

Prolećne rolnice od tankih kora, mesa i povrća

Nezaboravan doživljaj uz istočnjačke arome!

  • 0

Sastojci:

- 500 g tankih kora za pitu

- 1/4 kineskog kupusa

- 125 g šargarepe

- 1 manji praziluk

- 370 g mlevenog mesa

- suncokretovo ulje

- soja sos

- 1 kašicica vorčester sosa

- jabukovo sirće

- so i biber

Za sladak sos:

- 5 kašika vode

- 1/2 kašike gustina

- 2 kašike žutog šećera

- 2 kašike jabukovog sirćeta

- 1 kašika kečapa

Priprema:

Prvo pripremite svo povrće, kineski kupus isecite na trakice, praziluk na kose kolutiće, a šargarepu operite i oljuštite, pa i nju isecite na trakice. U šerpu sipajte suncokretovo ulje, stavite praziluk, pa dodajte meso. Posolite i pobiberite i sipajte vorčester sos. Dinstajte dok meso ne promeni boju. U drugu šerpu sipajte malo ulja, pa na njemu ispržite kineski kupus. Dodajte malo sirćeta. Kada se sve to zajedno dinstalo koji minut, dodajte i šargarepu. Dinstajte sve dok povrće ne omekša. Dodajte i koju kašičicu soja sosa, pa proverite da li je dovoljno slano. Spojite obe smese i uz stalno mešanje završite kuvanje. Sklonite ovo sa strane i prohladite.

Na radnoj površini otvorite kore i izbojte ih. Izmerite dimenzije kora, pa jednu podelite na tri jednake trake i svaku traku isecite na kvadrate. Svaki tako dobijeni kvadrat okrenite jednim vrhom prema vama. Stavite kašičicu fila malo iznad vrha kvadrata, pa fil preklopite tim vrhom. Suprotne dve strane kvadrata preklopite i onda urolajte rolnicu. Kada dođete sa rolanjem do samog vrha, vrh premažite sa malo vode ili u malo vode razmućenog gustina i završite rolanje. Tako pripremite sve rolnice. Za sos u jednoj činiji izmešajte gustin i vodu da se gustin rastopi. U šerpicu stavite sirće i šecer, pa stavite na ringlu na srednju temperaturu. Dodajte rastopljeni gustin sa vodom i kečap. Sve zajedno dobro promešajte i sklonite sa ringle. Ohladite.

Rolnice pržite u zagrejanom ulju, vadite rešetkastom kašikom na tanjir na koji ste stavili kuhinjski papir. Poslužite rolnice sa slatkim sosom i sa malo dinstanog povrća.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA