• 0

Supa s pirinčanim nudlama i pilećim mesom

Kineska kuhinja nije samo meso i povrće iz voka - pa probajte nešto novo i drugačije!

  • 0

Prvi korak je da skuvate pileću supu a zatim je ocedite i izvadite pileće meso.

Potrebno je:

- iseckano kuvano pileće meso (iz supe) oko 400 g
- 4 "zamotuljaka" kineskih nudli sa jajima
- 200 g brokolija
- 200 g šargarepe
- 2 mlada luka
- pola ljute crvene paprike
- koren manjeg celera
- soja sos
- ulje od susama
- 1,5 l domaće pileće supe
- po želji možete promeniti vrstu povrća: kineski kupus, spanać , šitaki pečurke, paprika su u opticaju
- mladi luk - perca

Priprema:

Šargarepu naseckajte na kolutiće, cvetiće brokolija razdvojte na sitno, celer naseckajte na trakice. Tri činijice napunite hladnom vodom i u svaku dodajte po par kockica leda. U šerpici zagrejte 2 kutlače supe i kada provri dodajte šargarepu. Kuvajte je jedno 5 minuta izvadite i stavite u činijicu sa hladnom vodom. Tako se prekida kuvanje pa povrće ostaje krckavo.

U istu supu u kojoj ste kuvali šargarepu, ubacite brokoli i kuvajte jedan minut. Prebacite u činiju s vodom i ledom. Zatim celer kuvajte 5 minuta, kao i šargarepu.

U šerpu u kojoj je kuvano povrće, dodajte ostatak supe, pustite da provri i dodajte nudle. Skuvajte ih po upustvu sa pakovanja.

U četiri činije ravnomerno rasporedite nudle, povrće i naseckane pileće grudi. Supu kojoj ste kuvali povrće i nudle začinite sa svetlim soja sosom i par kapi ulja od susama, po potrebi dodajte još soli po ukusu i ravnomerno je podelite po tanjirima preko nudli, mesa i povrća.

Preko dodajte mladi naseckani luk i crvenu ljutu paričicu i pustite pre jela da odstoji jedno pet minuta da se ukusi prožmu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima