• 0

Prženi pirinač - odličan prilog uz većinu jela

Prženi pirinač - posebno onaj s povrćem i jajima - popularizovala je kineska kuhinja...

  • 0

Sastojci:

- 2 veća jaja

- masinovo ulje
- susamovo ulje
- crni luk
- 125 g pirinča dugog zrna (skuvati unapred)
- so i biber
- kašika šećera
- dve kašike soja sosa
- peršun

Priprema:

Umutite jaja i dodajte malo soli, a crni luk isecite na kockice. Zagrejte maslinovo ulje u voku (tiganju) i na srednjoj vatri ispecite jaja. Sve vreme mešajte jaja kako biste dobili kajganu. Kada su skoro gotova, izvadite ih i stavite po strani.

U isti vok (tiganj) ubacite luk i malo ga dinstajte na susamovom ulju. U luk dodajte kuvani pirinač i mešajte ga od dva do pet minuta. Dodajte so, biber, šećer i soja sos. Promešajte. Kada je pirinač upržen, dodajte jaja. Ukrasite peršunom.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima