• 0

Prženi pirinač - odličan prilog uz većinu jela

Prženi pirinač - posebno onaj s povrćem i jajima - popularizovala je kineska kuhinja...

  • 0

Sastojci:

- 2 veća jaja

- masinovo ulje
- susamovo ulje
- crni luk
- 125 g pirinča dugog zrna (skuvati unapred)
- so i biber
- kašika šećera
- dve kašike soja sosa
- peršun

Priprema:

Umutite jaja i dodajte malo soli, a crni luk isecite na kockice. Zagrejte maslinovo ulje u voku (tiganju) i na srednjoj vatri ispecite jaja. Sve vreme mešajte jaja kako biste dobili kajganu. Kada su skoro gotova, izvadite ih i stavite po strani.

U isti vok (tiganj) ubacite luk i malo ga dinstajte na susamovom ulju. U luk dodajte kuvani pirinač i mešajte ga od dva do pet minuta. Dodajte so, biber, šećer i soja sos. Promešajte. Kada je pirinač upržen, dodajte jaja. Ukrasite peršunom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima