0

POSNO! Pikantna lazanja sa sojinim ljuspicama i dimljenim tofu sirom

Zanimljivo posno jelo koje možete jednostavnije pripremiti i sa debelm korama za pitu, umesto testeninom za lazanje bez jaja.

posna lazanja
Foto-ilustracija: PIxabay-com

Potrebno je:

- pakovanje testenine za lazanje bez jaja
- veća glavica crnog luka
- šolja sojinih ljuspica
- 2 šolje soka od paradajza
- 3 čena belog luka
- origano
- čili
- so i biber
- muskatni oraščić
- 2 šolje pirinčanog mleka
- maslinovo ulje za prženje i podmazivanje pleha
- 2 kašike brašna
- pakovanje dimljenog tofu sira

Priprema:

Skuvajte kratko listove testenine u slanoj kupućoj vodi da omekšaju, a sojine ljuspice natopite u vruću vodu da se rehidriraju.

Ispržite sitno seckani crni i beli luk, pa ubacite i sojine ljuspice. Zatim prelijte paradajz-sokom i dodajte začine: so, biber, origano, čili. Kuvajte desetak minuta da se sos zgusne.

U drugu posudu sipajte maslinovo ulje i propržite brašno, pa uzmešanje dodajte pirinčano mleko. Posolite, pobiberite i začinite muskatnim oraščićem.

Na manji nauljeni pleh, stavite prvi sloj kora za lazanje, prelijte sosom, pa bešamelom i narendajte tofu sir. Zatim napravite isti takav drugi i treći sloj. Mora da ima minimum tri ovakva sloja, a ako ostane materijala, uradite još jedan. Na kraju treba da se završi narendanim tofu sirom.

Peče se na 180 stepeni oko 60 minuta, a najbolje je da prvih pola sata bude prekriveno folijom. Gotovo je kada višak tečnosti izvri, a gornji sloj postane zlatan. Služite toplo, mada su i hladni ostaci izuzetno ukusni sutradan!

(Telegraf.rs)

Tagovi: dimljeni tofu sir, kore za lazanju, Maslinovo ulje, Post, postposno, sojine ljuspice, Sok od paradajza

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

/
<% galerijaAlt  %>