≫ 

Potaž od graška i kukuruza (POSNO)

Uz parče tostiranog integralnog hleba i dimljeni tofu sir, ovo može da bude divan posni ručak!

  • 0

Sastojci:

- 300 g smrznutog graška

- 2 glavice crnog luka

- 5 čenova belog luka

- 2 šargarepe

- 200 g smrznutog kukuruza

- 1 veza peršuna - a još bolje sveža menta ako je nađete

- maslinovo ulje

- povrtna kocka za supu (po želji)

Priprema:

Iseckati sitno crni, beli luk i šargarepu. Na malo maslinovog ulja propržiti crni luk, beli luk i šargarepu. Čim se luk zastaklio dodati grašak i kukuruz te promešati i naliti vodom (da bude 1 do 2 prsta preko povrća). Dodati po želji kocku za supu.

Kad proključa smanjiti vatru i napola poklopljeno kuvati 20 minuta. Kad je skuvano, štapnim mikserom onako u šerpi sve izmiksati. Potom dodatno začiniti. Posolite i stavite seckani peršun (mentu), pa poslužiti toplo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA