≫ 

Povrće zapečeno sa sirom i kačakavaljem

Deca ne vole povrće? Pokušate to da rešite uz malo sira - obično deluje!

  • 2

Sastojci:

- veća tikvica

- veća šargerepa

- 200 g graška

- 200 g karfiola

- 150 g mladog sira

- 100 g feta sira

- 2 komada jaja

- 50 g rendanog kačkavalja

- 100 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Tikvicu i šargarepu isecite na kockice, usitnite karfiol i stavite lonac da provri voda. Potopite svo povrće na 5 minuta da smekša, a za to vreme zagrejte rernu. Mladi sir, fetu, jaja, rendani kačkavalj i pavlaku za kuvanje izmešajte.

Sipajte povrće u nauljenu posudu za pečenje (vatrostalnu, idealno) i prelijte smesom od sira i jaja. Staviti da se peće 20-30 minuta na 180 stepeni dok porumeni. Služiti toplo ili hladno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cica S

    29. jun 2018 | 10:59

    Veoma lepo, kvalitetno i brzo jelo...Volim povrce i treba ga koristiti sto vise, u svezem obliku, dok mu je sezona...Prijatno..!!!

  • plavi safir

    1. jul 2018 | 12:53

    Primamljivo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA