≫ 

Sočni jagnjeći kotleti pečeni u rerni

Ovaj divan specijalitet, obradovaće ukućane!

  • 1

Sastojci:

- 1,5 kg jagnjećih kotleta

- 1 l mleka

- pivo

- maslinovo ulje

- so, biber

- beli luk

- ruzmarin

- krompir

Priprema:

Jagnjeće kotelete staviti u dublji sud i preliti mlekom. Poklopiti i ostaviti u frižideru preko noći. Okrenuti na drugu stranu posle nekoliko sati. U jednu posudu pomešati pivo, maslinovo ulje, so, biber, ruzmarin i izgnječen beli luk. Meso izvaditi iz mleka, osušiti ga kuhinjskim papirom i staviti u pleh. Dobro ga namazati sa svih strana mešavinom piva, ulja i začina. Sipati malo vode na dno pleha, pokriti folijom i staviti u rernu. Peći na 180°C, oko sat vremena.

U međuvremenu oljuštiti krompir, oprati i iseći na četvrtine. Skinuti foliju sa mesa, poređati okolo krompir i ponovo premazati meso. Nastaviti sa pečenjem, ali sad bez folije. Koliko dugo ćete peći zavisi od mesa. Mlada jagnjetina se brže ispeče. Meso treba premazivati više puta u toku pečenja.

Ostatak marinade posuti po krompirima i zadnjih 10 min pojačati temperaturu da meso i krompir dobiju lepu boju. Servirati uz paradajz salatu ili po zelji. Umesto krompira možete i neki drugi prilog, po želji ili samo uz neku salatu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA