Za one sa posebnim željama – posebno pripremljen biftek
Tartar-biftek je poznati specijalitet koji se servira uz maslac i tost...
Sastojci 4 osobe:
- ½ kg finog bifteka
- 3 kašike senfa
- 3 žumanca
- 1 dl maslinovog ulja
- sok od 1 limuna
- malo kima
- malo ljute mlevene paprika
- malo bibera
- 1 kašika kečapa
- 1 kašika vorčester sosa
- 2 kisela krastavca
- malo kapara
- 1 čašica konjaka
- so i sveže samleven biber
Priprema:
Sveži biftek pažljivo očistiti od žilica i masnoće i jako oštrim nožem iseckati što je moguće sitnije. Ostale sastojke, isto tako, što više usitniti i sve dugo mešati i mesiti. Podeliti na 4 polulopte i staviti na tanjr. Možete dekorisati listovima zelene salate, pa poslužiti uz topli tost premazan maslacem. Takođe, možete na vrh svake kugle “ugnezditi” sveže žumance, pa poslužiti.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.