≫ 

Idealna večera: mešana salata s feta sirom

Najzdravija večera je salata - pa isprobajte ovaj naš predlog!

  • 0

Sastojci:

- 1 kašičica samlevenog kumina

- 1 crvena paprika

- 250 ml marniranih artičoka (ima ih u teglici ili konzervi)

- 3 zrela paradajza

- 50 ml crnih  maslina

- 50 ml sitno isečene nane ili bosiljka

- 100 g smrvljene fete

- 1 pita hleb (sličan tortiji, samo deblji)

- 250 g skuvanog kelja

Preliv:

- 1 limun (sveze isceđen sok)

- 30 ml masliniovog ulja

- 3 čena propasiranog belog luka

Priprema:

Četkicom premazati obe strane pita-hleba uljem i začinite s 1/2 kašičice mlevenog kumina. Prepeći ga u tosteru ili u rerni na 230°C oko 2 do 4 minuta. Papriku oprati i iseći na kocke. Ako su srca od artičoka velika, isecite ih na manje komade i ocedite ih od viška marinade. Skuvani kelj, procediti pa preliti hladnom vodom, da zadrži zelenu boju, pa preseći ih na pola. Grubo narežite paradajz.

Sve ovo staviti u veću činiju, iz koje ćete poslužiti salatu. Preseći masline na pola, pa dodaj u činiju zajedno sa nanom ili bosiljkom i pospite smrvljenom fetom. Pita hleb iskidati na sitnije komadiće pa dodati povrću. Iscediti sok od limuna, dodati propasirani beli luk i maslinovo ulje i žicom sve sjediniti da dobijete kremastu tečnost. Preliti preko salate, sve dobro izmešati, pa poslužiti kao večeru. Salatu napraviti najmanje dva sata pre sluzenja, da se ukusi sjedine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA