≫ 

Mirisni i slatki medenjaci iz rerne

Uvek poželjni na stolu...

  • 0

Sastojci:

- 200 g lešnika

- 400 g pšeničnog brašna

- 1 prašak za pecivo

- 200 g šećera

- 200 g maslaca

- 3 kašike meda

- 3 jaja

- malo cimeta

- malo klinčića u prahu

- 1 limun

Za premazivanje:

- 1 belance

Priprema:

Prašak za pecivo umešajte u brašno pa zajedno sa maslacem narezanim na listiće dobro izmrvite. Zatim dodajte šećer, jaja, 50 g mevenih prženih lešnika, cimet, klinčiće, med, rendanu limunovu koricu, sok od pola limuna i sve dobro izradite. Testo mora odstajati na hladnom mestu oko sat vremena, a zatim od njega oblikujte veće valjke koje ćete narezati na komadiće veličine oraha.

Oblikujte kuglice, složite ih na namašćeni lim, malo spljoštite, premažite belancem i ukrasite celim lešnicima. Pecite ih u pećnici zagrejanoj na 220°C, oko 15 minuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA