≫ 

Ukusan čokoladni parfe sa likerom od pomorandže

Potpuno profinjen desert...

  • 0

Sastojci:

Za testo:

- 2 jaja

- 30 g šećera

- 2 kašike tople vode

- 30 g oštrog brašna

- 1 kašičica praška za pecivo

- 10 g kakaa u prahu

Za krem:

- 600 ml mleka

- 1 parfe krema čokolada

- 100 g čokolade sa 78% kakaa

- 2 kašike likera od pomorandže

Za glazuru:

- 20 g maslaca

- 100 g čokolade

Priprema:

Jaja i šećer mešajte mikserom, dodajte toplu vodu, brašno pomešano s praškom za pecivo i kakaom te lagano izmešajte. Smesu izlijte u kalup za torte prečnika 22 cm, obložen pek papirom, i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C. Pečenoj kori skinite papir i vratite u kalup.

Prokuvano hladno mleko sipajte u visoku posudu, dodajte sadržaj kesice parfe krema, pa mešajte mikserom, najvećom brzinom, cetiri minuta. Na kraju umešajte rastopljenu čokoladu i liker. Pripremljeni krem izlijte na koru u kalupu i dobro ohladite. Od pek papira izrežite trake dužine obima kalupa i širine u visini torte. Maslac rastopite, maknite s vatre, umešajte čokoladu izlomljenu na kockice i mešajte dok ne dobijete gladak krem. Mešajuci, malo ohladite i prelijte po papiru.

Kad se čokolada ohladi, njome omotajte tortu tako da je prilepite uz tortu i onda skinite papirnatu traku. Čokoladni parfe možete poslužiti uz sezonsko voće (jagode, višnje, borovnice). Parfe krem dobro ohladite, kolač potom izvadite iz kalupa te omotajte pripremljenom čokoladnom trakom. Ukoliko više volite drugi oblik kolača, onda to i učinite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA