IZNENADIĆETE SE: Evo koliko koštaju delovi za Samsung Galaxy S5?

Interesantno je da je cena delova za ovaj model manja u odnosu na prethodnika, a bitno je napomenuti da u tu brojku nije uključeno istraživanje i razvoj, distribucija i marketing

  • 21

Kompanija koja se bavi istraživanjem i analatikom IHS, objavila je izveštaj o tome koliko tačno košta proizvodnja najnovijeg Samsungovog modela, Galaxy S5. Verovali ili ne, ali ukupna cena za sve delove i materijale od kojih je napravljen ovaj telefon iznosi 256 dolara, što je koji dolar više u odnosu na prethodnika Galaxy S4 koji je koštao 244 dolara.

Najskuplji deo jednog od najboljih smartfona trenutno na tržištu je Super Amoled ekran od 5.1 inča koji košta 63, što je 12 dolara jeftinije od displeja Galaxy S4 modela. DRAM i fleš memorija u kombinaciji koštaju 33, a interesantna stvar je da senzor za otisak prsta košta samo četiri dolara, što je daleko jeftinije nego kod konkurencije iPhone-a 5S. Biosenzor u Galaxy S5 košta 1.45, a cena sklapanja iznosi 5 dolara.

Naravno, bitno je napomenuti da je ovo samo procena za cenu delova, a ne kolika je stvarno njegova vrednost, jer ovde nisu uključeni istraživanje i razvoj, distribucija i marketing.

(Telegraf.rs / Izvor: gsmarena.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr house

    15. april 2014 | 22:30

    On vise od toga i ne vredi. Ruzni plastikaner!

  • Bojanica

    15. april 2014 | 23:39

    Oni dobijaju ogromne popuste na količinu :)

  • Vladimir

    15. april 2014 | 22:00

    A u prodavnici 800€ bez ugovora. Uzeo Nokiu 525 pre par dana za 100€. Windows 8.1 radi bolje od bilo koje verzije Androida. Cak i ovog kojeg imam na Nexus 7-ici. Zgadio mi se Android samo tako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA