Samsung od početka godine prodao 89 miliona pametnih telefona

I Samsung i Apple su smanjili svoj udeo na tržištu u odnosu na isti period prošle godine, ali bez obzira na to, on je i dalje veliki. Tržišno učešće dva giganta se smanjio u korist kineskih konkurenata

  • 0

Južnokorejski IT gigant Samsung je u prvom kvartalu ove godine prodao 89 miliona pametnih telefona, što je 28 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Međutim njeno tržišno učešće se ipak smanjilo u korist kineskih konkurenata, pokazuje studija istraživačke kuće Strategy Analytics.

Kako prenosi Rojters, tržišni udeo južnokoreanske kompanije u prvom tromesečju 2014. opao je na 31.2 odsto, sa 32.4 odsto, koliko je iznosio u prvom tromesečju 2013.  godine.

Isto tako je i Apple smanjio svoje učešće na tržištu sa 17.5  na 15.3 odsto, u odnosu na isti kvartal prethodne godine precizira se u istraživanju.

Kineska eletkronska kompanija Huawei zadržala je svoj tržišni udeo od 4.7 odsto, dok je Lenovo grupa svoj povećala na isti nivo, 4.7 odsto, u odnosu na 3.9 odsto u prvom kvartalu 2013. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA