APSOLUTNI REKORDER: Isporučeno 10 miliona Samsung Galaxy S5 modela za samo mesec dana

Iako je početna brojka kada je isporuka u pitanju znatno veća nego pre, kompanija se i dalje suočava sa padom kada se pogleda celokupna prodaja, pa će biti veoma veliki uspeh ukoliko Samsung sa modelom Galaxy S5 uspe da postigne cifru od 40 miliona prodatih primeraka

  • 8

Izveštaj iz Južne Koreje tvrdi je da je Samsung isporučio 10 miliona primeraka najnovijeg pametnog telefona Galaxy S5 za samo 25 dana, a svog prethodnika, Galaxy S4, je u ovome pretekao za dva dana. Ove informacije ne dolaze direktno iz Samsunga već od južnokorejskih novina "Hankyung". Za sada kompanija nije davala nikakve zvanične izjave u vezi sa tim.

Interesantan je podatak da je za isporučivanje 10 miliona primeraka Galaxy S3 smartfona Samsungu trebalo 50 dana, za Galaxy S2 pet meseci, a za prvi Galaxy S čitavih sedam meseci. Iako je početna brojka kada je isporuka u pitanju znatno veća nego pre, kompanija se i dalje suočava sa padom kada se pogleda celokupna prodaja.

Južnokorejski proizvođač uspeo je da proda 60 primeraka Galaxy S3, dok je Galaxy S4 prodat u samo 40 miliona kopija, što je skoro duplo manje. Iako je S4 i dalje u prodaji, teško da će stići do cifre koju je njegov prethodnik postigao s obzirom na tempo kojim Samsung lansira nove modele.

Na lošiju prodaju starijih uređaja verovatno utiče odluka kompanije da ne ažurira softvere koje oni poseduju na najnoviji verzije, kao što je slučaj sa modelima Galaxy S3 i S3 Mini koji neće dobiti najnoviji Android 4.4 KitKat.

Veoma zasićeno tržište nateralo je Samsung da obrati pažnju i na druge stvari u razvoju, kao što su na primer telefoni sa Tizen operativnim sistemom. Kada se sve uzme u obzir, biće veoma veliki uspeh ukoliko ovaj proizvođač sa modelom Galaxy S5 uspe da postigne cifru od 40 miliona prodatih primeraka.

(Telegraf.rs / Izvor: androidcentral.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • istina

    14. maj 2014 | 00:47

    Nazalot ne mogu da vjerujem... Svi znaju kako im je Samsung S4 bio promasaj jer ni blizu nije ispunio ocekivanja...S5 nam donosi vodootpornost i senzor za dodir..Wau bas kreativno!

  • Su021

    13. maj 2014 | 19:49

    Pa ko kupuje to djubre???

  • bob

    13. maj 2014 | 19:32

    Sljamsung flaster!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA