MI SMO ODUŠEVLJENI, A VI? Ovo morate da znate o novom LG G3 smartfonu (FOTO) (VIDEO)

Prvi telefon sa laserskim autofokusom, Quad HD rezolucijom ekrana, a pored toga i odličnim dizajnom i performansama, LG G3 oduševio je javnost čim je ugledao svetlost dana. U nastavku saznajte sve posebnosti ovog telefona

  • 26

LG G3 predstavljen je krajem maja. Kao i svaki pametni telefon koji nije iPhone ili Samsung Galaxy i ovaj mora da se izbori sa raznim preprekama ukoliko želi da uspe na sve zasićenijem tržištu. Južnokorejska kompanija je ovim telefonom zaista oduševila javnost, s obzirom da je ovo jedan od prvih uređaja sa Quad HD rezolucijom ekrana i laserskim autofokusom.

Svima koji nisu upoznati sa pomenutim telefonom predstavljamo nekoliko stvari, koje će vas sigurno ubediti da je u pitanju jedan od trenutno najboljih uređaja na tržištu.

LG G3 nije mali telefon

Sa ekranom od 5,5 inča, novi model je u odnosu prethodnika veći za o,3 inča, a u poređenju sa tim jedan od najvećih telefona današnjice, Galaxy Note 3 ima 5,7 inča. Ovo znači da je G3 u odnosu na G2 veći za čitav centimetar, četiri milimetara širi, ali je zato podjednake debljine.

Dobra stvar je što je LG predstavio i nekoliko inovativnih funkcija koje će omogućiti lakše korišćenje za ljude sa manjom šakom.

Ekran je veliki, predivan i pun piksela

Full HD rezolucija postoji već nekoliko godina, i polako počinje da zastareva. Na red je došlo nova Quad HD rezolucija (2560 x 1440 piksela) ekrana, koju među prvima poseduje i LG G3. Ovo u stvari znači da ekran od 5,5 inča ima skoro 3,7 miliona piksela u sebi.

Ovo nije jednostavno napraviti, a LG je uspeo da "spakuje" 538 piksela po inču. Postavlja se pitanje da li je ljudsko oko u stanju da vidi toliko detalja, ali bez obzira na to ekran deluje fenomenalno.

Moguće je menjati veličinu tastature

Korisnici uglavnom nisu zadovoljni tastaturama koje različiti proizvođači ubacuju u svoje telefone. LG je rešio da promeni to, i posvetio je dosta pažnje u razvoj nove tastature. S obzirom da je u pitanju veliki telefon, sada je moguće povećavati i smanjivati njenu visinu kako bi najbolje odgovarala prstima ruci i prstima korisnika.

Ona je takođe i "pametna", pa će učiti reči i fraze koje svakodnevno kucamo kako bi vremenom sama ispravljala greške.

Dugmići se nalaze na pozadini

Ovo je jedna od omiljenih stvari koje je doneo prethodnik, a zadržao je i G3. Iako deluje čudno u praksi odlično funkcioniše. LG je dugme za uključivanje telefona/ekrana, umesto na sa strane ili na gornjoj ivici, odlučio da stavi na pozadinu. Tu se takođe nalaze i dugmići za pojačavanje i smanjivanje zvuka.

Ovo kompletnom izgledu telefona daje još lepšu i elegantniju notu, jer nema nikakvih ispupčenja sa strane uređaja. Druga dobra stvar je da se dugmići nalaze pod vašim prstima pa ne morate da ih pomerate na gore ili sa strane kako bi isključili ekran, ili pojačali zvuk.

LG G3 ima ugrađen laser

Tokom svih ovih godina, Android pametni telefoni se nadmeću čija kamera ima brži fokus, a LG je, verovali ili ne, u G3 ugradio laserski autofokus. Ovaj sistem "ispaljuje" infrared zrake u određenim intervalima, što se može videti na pozadini dok je uključena kamera. LG kaže kako je ova metoda mnogo brža nego autofokus na kamerama većine drugih telefona.

Kamera je odlična

LG je poboljšao kameru sa novim senzorom od 13 megapiksela, novom OIS+ optičkom stabilizacijom, i već pomenutim laserskim autofokusom. Pored ovoga, ona može da snima u 4K (Ultra HD) rezoluciji, a selfi fotografije moguće je napraviti jednostavnim pokretom ruke (skupljanjem šake u pesnicu) ispred kamere.

Bateriju je moguće zameniti

Ovu mogućnost proizvođači sve češće isključuju iz različitih razloga. Bez obzira na to, ona je itekako važna, a na LG G3 pametnom telefonu nju je moguće zameniti.

"Knock Code" je super stvar

LG je pored dugmića na pozadini dodao još jednu odličnu mogućnost. Kao i na G2 modelu, i ovde je moguće otključati telefon jednostavnih tapkanjem po ekranu. Na modelima G Pro 2 i najnovijem G3, sada je moguće napraviti šemu po kojoj ćete zaključati ili otključati telefon. Veoma je lako, i što je još bitnije, bezbedno.

Pogledajte kako to izgleda:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: androidcentral.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeta

    5. jun 2014 | 08:26

    E ovo da pogledaju ajfon fanatici i sve će im biti jasno koliko je ajfon daleko od stvarnosti! Piše u tekstu kako je full hd već zastareo a ajfon ga još nema ahhhhaaaahh ☺ Svaka čast LG ovaj telefon sam čekao dugo

  • Miloš

    5. jun 2014 | 04:02

    Definitivno trenutno ne postoji bolji telefon od ovoga. Sve "mane" koje je imao g2 su ispravljene. E sad kad bi jos cena bila nesto niza u odnosu na s5 i m8... Cenim ga da ce ovo biti najbolji smartphone 2014. godine

  • Flp

    5. jun 2014 | 03:13

    Nemam reci, stvarno. Odlican primer su dali kompaniji Samsung kako treba da se izradi novi model identicne serije, a ne da mi u novom modelu dodaju 5-10 bezvrednih i glupih aplikacija, i da stave abnormalnu cenu. Bravo za LG, kako su se samo provukli na vrhu to je zapanjujuce!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA