Ovo je prva fotošopirana slika u istoriji civilizacije! (FOTO) (VIDEO)

Fotografija je dobila ime "Dženifer u raju", a uslikana je 1987. na Bora Bori. Korišćena je kako bi se demonstrirale sposobnosti Photoshopa, što mu je omogućilo da postane najpopularniji softver za obradu fotografija na svetu

  • 2

Kada je Džon Knol uslikao svoju devojku na plaži, tokom odmora na Bora Bori 1987. godine, niko nije očekivao da će ova fotografija toliko uzdrmati svet. Naime, slika koja se nalazi iznad je prva koja je korišćena u Photoshop programu.

Džonov brat Tomas je u to vreme radio na stvaranju programa iz kojeg je kasnije nastao Photoshop. Fotografija je nazvana "Dženifer u raju" (Jennifer in Paradise) i bila je savršeni kandidat za prvi test pomenutog softvera.

Džon i Tomas su često koristili slike Dženifer, nekadašnje Džonove devojke, a sada žene, kako bi demonstrirali sposobnosti programa. Ove demonstracije, kao i sama fotografija, pomogle su Photoshop-u da postane najpopularniji softver za obradu fotografija na svetu.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA