GEDŽET NEDELJE: "Tošibin" toner briše odštampano

Gotovo je sa bespotrebnim gomilanjem i bacanjem papira - sada ćete isti list moći da koristite čak do pet puta

  • 2

Zaboravite na bacanje papira, konačno smo dobili ekološki način da se rešimo listova koji su pogrešno iskopirani. "Tošiba" je razvila toner koji može da briše sve, omogućavajući vam tako da jedan papir koristite do čak pet puta.

Za razliku od sličnih rešenja, ne treba vam poseban papir, ali će vam biti potrebna jedna od kompatibilnih kopir-mašina.

Ova ideja slična je "Pajlotovom" sistemu olovke koja se briše, samo što koristi toplotu umesto trenja. Kao što možete da vidite na video-klipu ispod, trag obrisane slike ostaje blago vidljiv, pa će vam za poverljiva dokumenta ipak biti potreban rezač.

Ugrađeni skener znači da možete da arhivirate dokumenta i da ih sortirate po tome šta može a šta ne može biti ponovo korišćeno.

Kompanija "Tošiba" obećava da su nove opcije ovog uređaja na putu da se razvijaju, a jedna od njih će biti i puna kolor-štampa.

Cena još nije poznata, ali se "Tošiba" nada tome da će zahvaljujući uštedi na papiru nestajati samo vaš toner, ali ne i budžet.

(Telegraf.rs / Foto: Diginfo.tv)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana1965

    18. mart 2012 | 19:23

    RT @valdannos: "Tošibin" toner briše odštampano |http://t.co/N4l1wrVh

  • valdannos

    18. mart 2012 | 19:02

    "Tošibin" toner briše odštampano |http://t.co/N4l1wrVh

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA