PRAVA VATRA: Amazon predstavio prvi smartfon (FOTO)

"Fire Phone" pokreće Fire OS 3.5 koji je baziran na Androidu, sa nekoliko novih mogućnosti. Tu su i četiri prednje kamere napravljene tako da kreiraju "dinamičnu perspektivu", koja će menjati prikaz na ekranu u zavisnosti od ugla iz kog se gleda telefon, kao i kako se on drži u ruci

  • 0

Amazon ne samo da prodaje smartfone, već je i napravio jedan. Vlasnik čuvene kompanije, Džef Bezos, zvanično je predstavio prvi pametni telefon Amazona pod nazivom "Fire Phone". U prodaji će se naći od 25. jula, a ovaj model je doneo neke novitete koji do sada nisu viđeni na smartfonima.

"Fire Phone" ima 4,7-inčni HD (720p) displej, aluminijumske dugmiće, Qualcomm-ov procesor, Adreno 330 grafički čip, i dva gigabajta RAM memorije. Bezos je tokom prezentacije dosta pažnje posvetio kvalitetu izrade i zvučnicima, koji su prema njegovim rečima mnogo bolji nego kod prosečnih telefona.

Takođe je najavio, na veliku radost mnogih, slušalice koje se neće zapetljavati. Tu je i kamera od 13 megapiksela sa optičkom stabilizacijom slike.

Vlasnik Amazona je kameru "Fire Phone" uporedio sa onom na iPhone-u 5S i Samsung Galaxy S5, i rekao je da će bez obzira na situaciju, njihov telefon uvek praviti kvalitetnije fotografije. Zvuči pomalo čudno, ali videćemo da li će biti zaista tako.

Korisnicima će na raspolaganju biti i neograničen prostor za skladištenje fotografija u cloud-u.

To je stvar u kojoj Amazon ima prednost, jer je sposobnost za skladištenje podataka u cloud-u jeftino i dobro.

"Fire Phone" pokreće Fire OS 3.5 koji je baziran na Androidu (isti OS koriste i Kindle tableti), sa nekoliko novih mogućnosti.

Dodati su na primer "aktivni vidžeti" koji prikazuju nedavnu aktivnost u aplikacijama kroz koje se skroluje.

Dugo se spekulisalo o navodnoj 3D projekciji koju će ovaj telefon omogućiti. Četiri prednje kamere napravljene su tako da kreiraju "dinamičnu perspektivu" koja će menjati prikaz na ekranu u zavisnosti od ugla iz kog se gleda telefon, kao i kako se on drži u ruci.

Pomenuta tehnologija će se koristiti i za navigaciju, pomeranjem telefona skrolovaćemo kroz menije, opcije, aplikacije. Na prezentaciji je sve delovalo veoma dobro, ali videćemo kako će se pokazati u praksi.

Naravno, "Fire Phone" je dizajniran tako da radi sa brojnim Amazonovim servisima. Tu su X-Ray za čitanje informacija o tome šta gledate, sistem sličan AirPlay-u za slanje video klipova na televizor i još dosta drugih.

Prime Music, Prime Video, Immersion Reading za čitanje, i WhisperSync for Voice aplikacija koja omogućava audio reprodukciju neke knjige su takođe prisutni.

Još jedna od odličnih aplikacija je i Firefly, alat koji će prepoznati bukvalno sve što telefon vidi i čuje. Kada telefon pronađe skenirani proizvod, automatski će korisniku ponuditi mogućnost za kupovinu.

Iako ovo nije najnoviji servis koji Amazon ima ponudi, on je veoma dobro integrisan u "Fire Phone".

Prve glasine o Amazonovom telefonu pojavile su se još pre dve godine, ali je njegovo pojavljivanje nekoliko puta odloženo.

Videćemo kako će ovaj smartfon biti prihvaćen od strane korisnika, i da li su nove funkcije koje je predstavio zaista dovoljne da ugrozi već dobro poznate modele Samsunga, Apple-a, LG-a i drugih.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor:theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA