Procurele fotografije Androidovog konkurenta

Tizen, novi operativni sistem baziran na Linuksu, zajedno razviju Samsung i Intel

  • 0

Fotografije Tizena, novog open-sors operativnog sistema koji zajednički razvijaju Intel, Samsung i niz drugih proizvođača smartfona, procurele su u javnost pružajući uvid u novu platformu na kojoj će raditi „pametni telefoni“, tableti, „pametni“ televizori i uređaji u automobilima.

Na slikama, koje je prvi izbacio sajt SAMMobile.com,  vidi se novi OS u ranoj alfa verziji koja će biti spremna za izbacivanje kasnije u ovom tromesečju. Jedan od skrinšotova sugeriše da se Tizen razvija na Samsung I9500, što bi moglo značiti da će debitovati na novom Samsungovom uređaju koji treba da izađe u narednim mesecima.

Izgled Tizena neodoljivo podseća na MeeGo i Bada operativne sisteme koje su razvili Intel i Samsung, kao i Nokia koja se povukla.

Novi projekat je podržan i od Linuks fondacije, a pridružili su se i Asustek i Acer, dok HTC još uvek razmatra svoju odluku o ovom pitanju.

S obzirom da se Svetski mobilni kongres približava, Samsung i Intel bi mogli već narednog meseca predstaviti novi proizvod pre nego što ga zvanično izbace u opticaj.

(Izvor: The Next Web)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA