Stiže Samsung pametni sat sa Android Wear operativnim sistemom?

Google je ranije ove godine predstavio svoj operativni sistem za pametne satove Android Wear. I dok su LG i Motorola odmah predstavili satove sa pomenutim OS, Samsung će svoj uređaj najverovatnije predstaviti ove nedelje na Google I/O konferenciji u San Francisku

  • 0

Samsung će na predstojećoj Google I/O konferenciji u San Francisku, najverovatnije predstaviti svoj prvi pametni sat sa Android Wear operativnim sistemom. Izvori bliski južnokorejskoj kompaniji tvrde da se trenutno radi na dva nova uređaja, jedan će pokretati Qualcomm čipset, a drugi će koristiti Samsungove čipove.

Trenutno nije poznato koji model će biti predstavljen 25. juna.

Google je najavio Android Wear ranije ove godine. Ovaj operativni sistem je dizajniran da u realnom vremenu prikazuje sve najbitnije informacije sa korisnikovog smartfona, bilo da on trči, hoda, ili vozi bicikl. Ubrzo nakon najave, LG i Motorola su otkrili prve pametne satove koji će raditi na ovom OS-u. Obe kompanije će lansirati svoje uređaje odmah nakon I/O konferencije.

Samsung je i dalje u prednosti kada su pametni satovi u pitanju, s obzirom da je prošle godine lansirao prvu generaciju Galaxy Gear uređaja. Ove godine predstavljeni su i naslednici, Gear 2 i Gear 2 Neo, koji rade na Tizen operativnom sistemu.

Google I/O konferencija počinje 25. juna. Pored predstavljanja ovog uređaja, videćemo šta nam je Google još spremio za ovu godinu.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com / Foto - ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA