NOVI SAMSUNG UHD MONITOR: Uživanje za sva čula (FOTO)

Odličan kvalitet, kako kućišta, tako i samog displeja, veliki broj naprednih funkcija i minimalistički dizajn koji će svakog ko se nađe u blizini oboriti s nogu, najbolje su prednosti novog UHD monitora kompanije Samsung

  • 1

Novi Samsungov UHD monitor omogućava gledanje sadržaja sa računara, igranje igrica i još mnogo toga u najvećem Ultra HD kvalitetu slike. Ova rezolucija je četiri puta veća od današnjeg standarda, odnosno Full HD (1920 x 1080 piksela), a zahvaljujući spektru od milijardu boja, slika će oživeti na neverovatno realističan način.

Naravno da kvalitet slike ovog monitora treba da bude u centru pažnje, ali minimalistički dizajn koji ga krasi sigurno neće proći nezapaženo. Čistih linija i modernog izgleda, elegantni Samsung UHD monitor napravljen je od visokokvalitetnog metala, i ima nenametljivo kućište u obliku slova "T", kojim se slika još više ističe. Funkcija rotiranja koju ovaj ekran poseduje pobrinuće se da ga podesite na nivo koji vama najviše odgovara, a dizajniran je i tako da zauzima mnogo manje prostora, obezbeđujući minimalno ometanje, i maksimalan doživljaj gledanja.

Novi Samsung UHD monitor može savršeno da podrži sva uzbuđenja akcionih filmova, igrica i sportskih događaja, zahvaljujući kraćem vremenu odziva od svega 1 milisekunde. Čak i prizore koji se najbrže pomeraju videćete jasno i ujednačeno, bez ikakvih zamućenja usled pomeranja, podrhtavanja ili pojave duple slike. Tokom igranja video igrica nema kašnjenja, pa nećete ostati na cedilu u najvažnijem trenutku. Svi detalji su tu, pred vašim očima, u fantastično jasnoj i realističnoj Ultra HD slici.

Većina monitora nudi samo 16,7 miliona boja, ali Samsung UHD monitor vam nudi 64 puta više, čak neverovatnih milijardu boja. To znači da je sve ono što vidite vrlo precizno, sa puno detalja, prirodnog izgleda i tako živopisno da će vas ostaviti bez daha. Prelazi između tonova su takođe ujednačeniji, jer prolaze kroz više nijansi.

Ovaj monitor poseduje takozvanu UHD funkciju za povećanje slike. Pomenuta tehnologija kompanije Samsung automatski detektuje originalnu rezoluciju slike i poboljšava je tako što smanjuje šumove i povećava rezoluciju kako bi se stvorile jasnije i oštrije slike. Zahvaljujući UHD tehnologiji povećanja slike, svi vaši zabavni i drugi sadržaji biće podignuti na novi Ultra HD nivo.

Takođe, tu je i najnovija tehnologija "Picture-in-Picture 2.0" (slika-u-slici), koja vam omogućava da radite više poslova istovremeno i da gledate video sadržaje koji su sačuvali 100 odsto od svoje izvorne rezolucije. Bilo da se radi o rezoluciji od 1080p, 720p ili 480p, PIP 2.0 ne smanjuje veličinu sadržaja i zadržava potpuno istu rezoluciju, pa je slika i dalje podjednako jasna i oštra. Podržane su rezolucije do Full HD a vi možete podesiti PIP rezoluciju i položaj tako da odgovara vašim potrebama. Nema gubitka kvaliteta, pa zaista možete da imate sve što poželite, bez ikakvih kompromisa.

Sa ovim monitorom kompanije Samsung, moguće je gledati dva različita sadržaja, na samo jednom ekranu. Uz pomoću funkcije Picture-by-Picture ("slika-po-slika"), možete da povežete dva personalna računara na isti monitor i da istovremeno vidite radne površine oba kompjutera na jednom ekranu koji je podeljen na dva dela. Zahvaljujući funkciji PBP ("slika-po-slika") i veličini UHD rezolucije, nećete morati da brinete o eventualnom gubitku u kvalitetu i rezoluciji slike. Priključite vaš laptop i stoni računar i koristite ih istovremeno, potpuno jednostavno i bez potrebe da neprestano gledate u različite monitore.

Samsung je razmišljao i kada su gejmeri u pitanju. Režim "Igre" momentalno prilagođava podešavanja vašeg monitora kako biste dobili optimizovan doživljaj igranja. On pametno detektuje sve promene scena, poboljšava boju i menja kontrast ekrana kako bi tamna mesta bila tamnija a svetla još svetlija, tako da u svakom momentu možete da vidite svaki detalj akcije. Kašnjenje je manje zahvaljujući kraćem vremenu video odziva koji obezbeđuje da slika prati akciju i tako vas nikada ne izneveri.

Samsung UHD monitor je savršen za igračke konzole, kao i za personalni računar. Zahvaljujući tome što ima 2 HDMI priključka, možete da istovremeno  priključite i vaš računar i konzolu za igrice, pa ne morate da ih isključujete i priključujete svaki put kada želite da koristite jedan od ta dva uređaja. To znači manje nervoze i više vremena za zabavu. Zahvaljujući opciji za priključivanje DisplayPort, vaš monitor je takođe spreman za priključivanje na uređaje i sadržaje koji su UHD-kompatibilni.

Odličan kvalitet, kako kućišta, tako i samog displeja, veliki broj naprednih funkcija i minimalistički dizajn koji će svakog ko se nađe u blizini oboriti s nogu, najbolje su prednosti novog UHD monitora kompanije Samsung.

Samsung U28D590D monitor dostupan je u svim bolje opremljenim IT radnjama po ceni od 74.990. Zakoračite u svet neverovatnih mogućnosti i kvaliteta slike uz novi Samsung UHD monitor.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA