ZAVIRITE U 2013: Stiže novi Xbox - bez DVD drajva

Umesto da se pokreću sa diska, video igrice će se preuzimati direktno sa interneta ili će se nositi na memorijskim karticama

  • 0

Naslednik Majkrosoftove konzole Xbox 360 trebalo bi da izađe naredne godine, i kako se priča, neće imati više disk drajv. Tako, barem, tvrdi izvor unutar samog giganta iz Redmonda.

Umesto diska, video igrice će se preuzimati sa interneta direktno na samo haj-tek konzolu - ili će se nositi na memorijskim karticama.

Tačan datum izdavanja još nije objavljen, ali izvori govore da bi mogla biti predstavljena na E3 konferenciji u maju 2013. godine, kada će se - kao i svake godine - okupiti krem gejmerske industrije. Navodno, ovo je "potvrđena" informacija.

Izveštaji govore da Majkrosoft već obaveštava svoje partnere u industriji video igrica, o specifikacijama svoje nove mašine.

Nedostatak DVD drajva nije preterano iznenađujući, jer Majkrosoft već prodaje ogroman broj igrica putem svog "Xbox Live" internet servisa, nudeći i veb-TV i filmove.

Nintendo će istovremeno predstaviti narednu generaciju "Wii U" konzole, koja je - tvrdi se - "dvostruko" jača od Xbox 360, a japanska kompanija je već predstavila kontroler koji izgleda kao tablet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA