NEVEROVATNO: Google Glass od sada moguće kontrolisati i mislima (VIDEO)

Za popularni gedžet pojavila se aplikacija koja će moždane talase pretvoriti u komande. Kako bi mislima kontrolisali Google Glass neophodan je još jedan gedžet pod nazivom Neurosky

  • 3

Do sada je korišćenje sve popularnijeg gedžeta, Google Glass, bilo moguće jedino dodirivanjem "touchpad-a" koji se nalazi na okviru, ali je jedna londonska firma rešila da to promeni. U pitanju je kompanija "This Place" koja radi na aplikaciji zahvaljujući kojoj ćemo Google Glass kontrolisati, ni manje ni više, nego našim mislima (moždanim talasima).

Kompanija je izbacila "open-source" aplikaciju pod nazivom MindRDR koja korisnicima daje jedan vid telekinetičkih sposobnosti. Deluje fenomenalno, ali će vam, ukoliko želite da Google Glass-om upravljate mislima, biti potreban i gedžet Neurosky EEG biosenzor.

MindRDR služi kao most koji će spojiti ova dva gedžeta, tako što će moždanu aktivnost iz EEG biosenzora pretvoriti u izvršne komande za Google Glass.

Za sada ovom aplikacijom jedino možemo napraviti fotografiju i podeliti je na Twitter-u ili Facebook-u, ali se kompanija nada da će, ukoliko ideja zaživi, uskoro biti i mnogih drugih primena. Ova tehnologija bi u budućnosti itekako mogla da pomogne ljudima sa raznim vidovima invaliditeta, što je za svaku pohvalu.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: engadget.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    11. jul 2014 | 10:39

    Preterase ga, najbolje da nosimo kacigu oko glave sa raznom elektronikom... Spustice nam zivotni vek na ispod 50 godina !

  • Zvrk

    11. jul 2014 | 06:55

    E ako gleda u šolju!

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    11. jul 2014 | 11:20

    Stavite naočare, kacigu i seks počinje, ,,,,,,,vanzemaljski seks

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA