I TO ĆE BITI MOGUĆE: Smartfoni koji rade nedeljama bez punjenja

Čuveni Apple i britanska kompanija Intelligent Energy rade na ugrađivanju ćelija za gorivo u uređaje kao što su mobilni telefoni, laptopovi i tableti. Ova tehnologija bi mogla da omogući trajanje baterije i do nekoliko dana, a možda čak i nedelja

  • 9

Uređaji kao što su tableti i pametni telefoni bi u bliskoj budućnosti mogli da rade danima bez ijednog punjenja u međuvremenu. Britanska kompanija "Intelligent Energy" nedavno je najavila da je prikupila set patenata u partnerstvu sa kompanijom Apple koji bi pomenutu ideju trebalo da pretvore u realnost.

Dve kompanije zajedno rade na ugrađivanju ćelija za gorivo u uređaje kao što su mobilni telefoni i laptopovi, što će omogućiti njihovo neprekidno funkcionisanje danima, možda čak i nedeljama. Ćelije na kojima ove dve kompanije rade su ekološke i veoma efikasne.

Kompanija Intelligent Energy već snabdeva kompanija kao što su Suzuki i Boeing, ali će trebati vremena kako bi se pomenuta tehnologija realizovala. Apple je još davne 2011. godine razmišljao o ugrađivanje ćelija koje će funkcionisati pomoću goriva u svoje MacBook-ove.

Ukoliko bi se ova ideja realizovala, to bi konačno rešilo kratko trajanje baterije na svim uređajima koje danas koristimo, što je problem sa kojim se svakodnevno suočavamo.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: techradar.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA