IMATE OSIP? Proverite da li ste alergični na iPad

Utvrđeno je da popularni tablet čuvene kompanije u sebi sadrži dosta nikla, metala koji najčešće izaziva alergijske reakcije kod ljudi. Osipi i svrab koji su izazvani ovom alergijom nisu opasni po život, ali su veoma neprijatni

  • 7

Verovali ili ne, ali najnoviji izveštaji ukazuju da popularni tablet, iPad, može da izazove alergijsku reakciju kod ljudi. Sigurno se pitate razlog zbog kog se to može desiti? Ovaj tablet u sebi sadrži dosta nikla, jedan od najčešćih metala koji izaziva alergiju kod ljudi.

Nedavni medicinski izveštaji otkrivaju da do alergije može doći i od raznih drugih elektronskih uređaja, uključujući laptopove i mobilne telefone. Međutim, Apple-ov iPad je izazvao svrab i osip kod 11-godišnjeg dečaka iz San Dijega.

Nakon što dečak nije reagovao na uobičajene tretmane, testiranje kože pokazalo je da ima alergiju na nikl, a doktori su utvrdili da je izazivač iPad koji je dečak koristio od 2010. godine. Kako bi nesmetano mogao da ga koristi, dečak je stavio tablet u futrolu i alergija je prestala.

Da li svi modeli iPad-a poseduju ovako visoku količinu nikla nije poznato, ali se zna da je pomenuta alergija veoma retka. Smatra se da oko 17 odsto ženske populacije poseduje pomenutu alergiju, dok je samo tri odsto muške populacije zahvaćeno ovim problemom.

Osipi i svrab koji su izazvani alergijom na nikl nisu opasni po život, ali su veoma neprijatni, i potrebno ih je tretirati steroidima i antibioticama ukoliko se razderotine nastale svrabom inficiraju.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    15. jul 2014 | 17:27

    Ahahahha i to je taj kvalitet, ta humanost, METAL zakon ahahahahahh Jadni ste jabucariii :D

  • DRS

    16. jul 2014 | 13:19

    Alergiju na iPad imaju samo drugi proizvodjaci koji vec pet godina ne uspevaju da naprave adekvatan konkurentski proizvod.

  • Alex

    16. jul 2014 | 08:29

    Jedno dete u Americi ima alergiju na Nikl !!! ne na iPad. I ne pita se koliko sati su mu dnevno davali dobri roditelji da se igra. I to se odmah koristi da se napravi vest protiv Apple-a . Koja obilazi svet. Al to je tako kad nema ozbiljnih zamerki.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA