DA LI ĆE SE IKADA OPORAVITI? Yahoo zabeležio pad profita od 19 odsto

Yahoo je saopštio da je neto profit u periodu april-jun 2014. dostigao 269,7 miliona dolara ili 26 centi po akciji, u poređenju sa 331,2 miliona ili 30 centi po akciji, u istom periodu prošle godine

  • 0

Internet kompanija Yahoo, vlasnik jednog od najposećenijih sajtova u SAD, zabeležila je pad profita u prvom fiskalnom tromesečju od 19 odsto na godišnjem nivou, zbog slabih prihoda od displej reklama.

Direktorka Yahoo-a, Marisa Mejer, izrazila je razočarenje kvartalnim rezultatima i naglasila da će displej reklame ostati u ponudi kompanije koja se nalazi u prelaznom periodu i potrebne su joj investicije, preneo je Interfaks.

Yahoo je saopštio da je neto profit u periodu april-jun 2014. dostigao 269,7 miliona dolara ili 26 centi po akciji, u poređenju sa 331,2 miliona ili 30 centi po akciji, u istom periodu prošle godine.

Ukupni prihodi smanjeni su četiri odsto, sa 1,14 milijardi dolara na 1,08 milijardi. Cena akcija Yahoo-a je je tokom trgovanja na berzi u Njujorku u utorak pala 2,2 odsto.

Odlazak na plaćene reklame, ne računajući troškove za internet saobraćaj, doneo je kompaniji sedam odsto manje nego u istom periodu prošle godine. Cena displej oglašavanja smanjena je 24 odsto, dok je prodaja pretraživačkog biznisa povećana je šest odsto.

Yahoo je takođe najavio sporazum s kineskim internet gigantom Alibaba u kome ima udeo od 24 odsto. On će sniziti obim obaveznog izdvajanja u okviru inicijalne javne ponude (IPO) Alibabe sa 208 miliona na 140 miliona akcija. Kompanija je obećala da će za akcionare izdvojiti najmanje polovinu profita od IPO Alibabe nakon plaćanja poreza.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA