Ova narukvica će zameniti miša (VIDEO)

Senzori unutar gedžeta mere pokrete i električnu aktivnost korisnikove ruke, što mu omogućava da tačno ustanovi u kom položaju se nalazi i koji pokret ruka oponaša. Myo će funkcionisati na Windows, Mac, iOS i Android operativnim sistemima

  • 0

Svakim danom se pojavljuje sve više gedžeta koji nam omogućavaju da računar kontrolišemo bez korišćenja miša. Nova kompanija "Thalmic Labs" bi mogla da uskoro izbaci uređaj pod nazivom Myo. U pitanju je "traka za ruku" koja će pratiti sve naše pokrete i pretvarati ih u komande na računaru, slično kao što to čini miš.

Senzori unutar gedžeta mere pokrete i električnu aktivnost korisnikove ruke, što mu omogućava da tačno ustanovi u kom položaju i koji pokret ruka oponaša. Myo će funkcionisati na Windows, Mac, iOS i Android operativnim sistemima.

Iako "motion-tracking" tehnologija nije ništa novo, ono po čemu se ovaj gedžet razlikuje, od recimo Microsoft-ovog Kinect-a, je to što ne poseduje kameru koja prati pokrete.

- Mi gradimo budućnost interakcije između čoveka i računara. Veoma smo uzbuđeni kako će novi kompjuterski interfejsi oblikovati naše živote. Za nas, Myo je prvi korak ka tom cilju, a to će sigurno biti veoma dug put - izjavio je portparol kompanije "Thalmic labs".

Myo Narukvica koja ce zameniti misa

Myo je trenutno moguće poručiti po ceni od 149 dolara, a korisnici će ga dobiti u septembru.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA