FBI UPOZORAVA: Google automobil su bombaši samoubice budućnosti (VIDEO)

FBI predviđa se da će ovi automobili promeniti stvari koje možemo raditi dok se nalazimo u njima, pa će tako teroristi moći da pucaju iz kola ili bacaju bombe, dok će ih vozilo samo voziti željenom trasom

  • 2

Iako bi Google-ovi samovozeći automobili mogli da donesu revoluciju na puteve širom sveta, vlasti su zabrinuti da bi oni mogli da budu korišćeni i u druge, ne tako dobre svrhe. Naime, FBI veruje da bi ova vozila mogla da postanu nove "bombe samoubice".

U poverljivom izveštaju koji se našao u posedu sajta "The Guardian", FBI predviđa da će ovi automobili poslužiti kriminalcima i teroristima u akcijama. U njima će, na primer, teroristi moći da nišane iz snajpera i pri tom koriste obe ruke, dok u današnjim vozilima to nije moguće. 

To znači da bi kriminalci bez problema mogli da pucaju iz automobila u pokretu, a zatim uspešno pobegnu sa lica mesta. Ova vozila koriste lasere, radar, video kamere i GPS tehnologiju kako bi napravili digitalnu 3D mapu okruženja u kojem se nalaze kako bi izbegavali prepreke i bezbedno stigli na odredište.

Još jedna od teorija je da bi u ove automobile teroristi bez problema mogli da postave bombu, i pošalju ih na odredište gde bi trebalo da eksplodiraju.

Postoje i dobre stvari pomenutih vozila. Naime, saobraćajne nesreće bi se drastično smanjile, a policijska potera bi bila daleko delotvornija. FBI veruje kako će kongres odobriti široku upotrebu ovih automobila u narednih pet do sedam godina.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theguardian.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TRJOVAN

    18. jul 2014 | 02:22

    Jeste. Bolji su apple automobili. Kako lupaju, strasno. Ako si ti neki FBI, valjda je tvoj posao da sprecis bombasa, a ne njegova kola...

  • Boki

    18. jul 2014 | 00:50

    Da, postoji opasnost, mada ne verujem da ce ovo cudo uci uskoro u serijsku proizvodnju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA