Saznajte koliko zarađuju najpoznatije online video igre

Kao što se i da pretpostaviti, World of Warcraft se i dalje nalazi na tronu. Ona je u prethodnoj godini kompaniji donela neverovatnih 1,041 miliijardu dolara

  • 11

Svi pokušaji da se World of Warcraft skine sa trona na kom se nalazi već dugi niz godina bili su neuspešni. Ovaj MMORPG gigant i dalje se nalazi na ubedljivom prvom mestu po zaradi kada su onlajn igre u pitanju.

"Blizzardova" zlatna koka je u prethodnoj godini kompaniji donela neverovatnih 1,041 miliijardu dolara, odnosno 36 odsto novca na tržištu. Ova cifra je jednaka ukupnom iznosu sedam sledećih igara koje se nalaze na listi, piše B92

Iza WoW-a je korejsko čudo pod imenom Lineage, koje u domovini i dalje ima zavidan broj pretplatnika, bez obzira što je star čak 16 godina. Zapadni serveri su ugašeni još 2011, ali NCSoft od ove igre ubira na godišnjem nivou 253 miliona dolara.

Sledi TERA sa prihodom od 236 miliona, pa"tanki", ali i dalje isplativi Star Wars: The Old Republic sa 165 miliona, dok je na petom mestu izdržljivi Turbineov veteran smešten u Tolkinovu Srednju zemlju, Lord of the Rings Online sa 104 miliona dolara.

Šesto mesto zauzima kultno islandsko ostvarenje EVE Online sa 93 miliona dolara, a iza njega je takođe NCSoft-ov Aion (88 miliona dolara), Blade and Soul (64 miliona dolara) i Lineage 2 (45 miliona dolara). Desetu poziciju zauzima RIFT sa 36 miliona dolara.

Ove godine biće zanimljivo pratiti prihode koje će ostvariti Carbine od svog čeda i, navodnog "novog ubice WoW-a", igre Wildstar. Iako puna šarma, i ona je doživela blagi pad nakon prvog meseca, pa su krcati serveri već u julu postali "zeleni" i najavili mogući skori prelazak na F2P (Free to Play) model.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lol

    23. jul 2014 | 04:47

    Mislim da je LoL blizu WoW-a sto se tice zarade, ako ne i jaci. Ne znam kako racunaju tacno, ali WoW-u je zarada toliko opala da su serveri vec postali neisplativi...

  • Mr

    23. jul 2014 | 01:54

    Allods online?

  • Minja Subota

    23. jul 2014 | 14:58

    A GTA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA