ANDROID APP NEDELJE: Spletkarite sa Guglom

Informacioni gigant lansirao je Android aplikaciju kojom se nada da će "oživeti" svoj veliki projekat - Gugl Plus

  • 2

Guglova zvanična krilatica je "ne budi zao". Spletkarenje, međutim, ne zvuči baš kao "dobra" rabota. A informacioni gigant je upravo lansirao takvu Android aplikaciju koja se bavi upravo time i zove se "Schemer".

Osnovna premisa je prilično jasna: napišite šta god vam pada na pamet da želite da uradite - bilo da je to vožnja biciklom, penjanje na Mont Everest, ili možda želite da pojedete dvadeset pljeskavica za sat vremena - i to će se pojaviti na vašoj listi "spletki", odnosno "šema", koje tek treba da uradite. Koristeći integraciju sa Gugl Plus društvenom mrežom, ovo možete da delite sa drugima, i možda druge da inspirišite da urade isto ili slično. Ovo jeste spletkarenje, ali može biti i na dobro i na zlo.

Tokom vremena, "Schemer" će naučiti šta volite da radite, i nudiće vam "spletke" bazirane na vašim prethodnim sklonostima i lokacijama. A pošto je aplikacija i za veb i za smartfon, aplikacija može da prati vaše ček-inove.

Na ovom mestu sumnjivo liči na Forskver, pa se ceo potez Gugla može protumačiti i kao "spletkarenje" da se oduzme deo korisničke baze pomenute društvene mreže, koja već okuplja oko 20 miliona ljudi.

Za sada je moguće registrovati se preko pozivnice, ali niko vas ne sprečava da je već preuzmete sa "Play Store-a" - ako ste zainteresovani i ako želite da počnete da je koristite čim vam Gugl to omogući.

ANDROID APP NEDELJE: Schemer

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • metalikaale

    13. mart 2012 | 19:59

    ANDROID APP NEDELJE: Spletkarite sa Guglom | Telegraf - Najnovije vesti http://t.co/6HOdWkkK via @telegrafrs

  • telegrafrs

    13. mart 2012 | 16:20

    ANDROID APP NEDELJE: Spletkarite sa Guglom http://t.co/XGU0Msq6

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA