OVO JE BUDUĆNOST RATOVANJA: Stižu dronovi iz 3D štampača

U budućnosti, dronovi će biti zaduženi za nadzor i spasilačke misije. Bespilotna letelica će u sebi imati ugrađen jedan 3D štampač, kojim će na licu mesta moći da napravi, tj. "odštampa" bukvalno sve, i na taj način efikasno reši problematičnu situaciju

  • 7

Američki naučnici tvrde da je sasvim realna opcija u budućnosti upotreba bespilotnih letelica ili "dronova" poteklih iz 3D štampača, koliko već 2040. godine, prenosi "Biznis insajder".

 

Iako se ova tehnologija prvi put pojavila još osamdesetih godina prošlog veka, danas ona predstavlja realnu i naprednu opciju, a nekada je bila samo eksperimentalna, te korišćena isključivo za prototipove.

 

"Dronovi" će biti zaduženi za nadzor i spasilačke misije. Pritom, bespilotna letelica će u sebi imati ugrađen jedan 3D štampač, kojim će na licu mesta moći da napravi, tj. "odštampa" bukvalno sve, i na taj način efikasno reši problematičnu situaciju.

 

 

Iako ovo, gledano iz današnjeg ugla, još uvek izgleda kao naučna fantastika, američka vojska ubrzano radi na proizvodnji i razvijanju ovakvog sistema.

 

Naučnici zaduženi za to su Ijan Ševler i Frederik Klaus, koji su uz to i univerzitetski profesori.

 

- Kada ovakvi 3D dronovi budu funkcionalni, to će predstavljati pravu tehnološku revoluciju. Promene će biti tektonske - izjavili su.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA