DA LI STE IH PROBALI? Ovo su aplikacije koje morate imati na vašem smartfonu (FOTO)

Facebook, Google, Instagram su samo neke koje su se našle na listi, a u nastavku pogledajte kompletnu listu

  • 23

Aplikacije su programčići uz pomoć kojih vaš telefon postaje "pametan", a tablet postaje više od šarene igračke. One su "digitalni alati" dizajnirani da izvrše određen posao. U nastavku pogledajte koje aplikacije obavezno morate da instalirate ukoliko imate smartfon.

GOOGLE

Dostupan je za Android, iOS i Windows Phone. Sa ovom aplikacijom jednostavno i brzo možete pretražiti internet bez potrebe za otvaranjem pretraživača, a umesto kucanja možete koristiti i glasovne komande.

YOUTUBE

Ova aplikacija je automatski instalirana na velikom broju uređaja, ali ukoliko nije, pravac na market i odmah je preuzmite. Aplikacija vam daje mogućnost da pregledate sve klipove na Youtube-u ukoliko imate pristup internetu, a možete postaviti i neki vaš video ukoliko želite. Možete je preuzeti OVDE.

GOOGLE MAPS

Većina Android uređaja dolazi sa ovom aplikacijom, ali ukoliko ste korisnik iPhone-a ili iPad-a, onda je ona obavezna za vas, s obzirom da su Apple mape mnogo lošije urađene. Preuzmite je OVDE.

TUNEIN RADIO

Ova aplikacija će vaš uređaj pretvoriti u radio, a možete izabrati bilo koju stanicu na planeti. Naravno, ona će koristiti internet pa budite obazrivi ukoliko imate ograničen broj podataka za prenos. Kada ste povezani na Wi-Fi bez ikakvih problema možete slušati vašu omiljenu radio stanicu. TuneIn Radio možete preuzeti OVDE.

SKYPE

Popularni Skype dostupan je i na svim platformama za pametne telefone. Uz pomoć nje i prednje kamere na telefonu, sa vašim prijateljima možete besplatno pričati i gledati se istovremeno. Prijatelje možete pozivati bilo gde na svetu, a ukoliko želite možete i doplatiti kako bi pozivali fiksne brojeve. Preuzmite je OVDE.

 WHATSAPP

Jedna od najpopularnijih aplikacija na svetu. Sa njom se besplatno možete dopisivati sa prijateljima. Ona koristi internet za slanje poruka, i troši veoma malu količinu podataka za prenos. WhatsApp ima milijardu aktivnih korisnika na mesečnom nivou, a možete je preuzeti OVDE.

VIBER

Viber je u suštini veoma sličan WhatsApp-u, samo uz pomoć njega možete i telefonirati putem interneta. Od nedavno su mogući i video pozivi. Popularnu aplikaciju možete preuzeti OVDE.

FACEBOOK

Svaki šesti čovek na planeti koristi ovu društvenu mrežu, pa ne čudi da je ova aplikacija jedna od najpopularnijih. Ona će vas držati u toku sa svime što se dešava sa vašim prijateljima, obaveštavati o novim zahtevima za prijateljstvo, lajkovima, komentarima. Možete je preuzeti OVDE.

FACEBOOK MESSENGER

Od nedavno je Facebook u potpunosti izbacio čet iz svoje aplikacije, pa je sada jedini način za dopisivanje sa vašim prijateljima na ovoj društvenoj mreži da instalirate Messenger. Ovu aplikaciju možete preuzeti OVDE.

1PASSWORD

Ukoliko imate puno različitih naloga i lozinki, ova aplikacija je idealna jer nijednu ne morate da zapamtite. 1Password kreira "online sef" u kojem ćete čuvati sve lozinke i detalje o vašim nalozima. Sa njom možete i da napravite nove šifre za sve vaše naloge. Jedino što morate, jeste da zapamtite lozinku za pristup 1Password aplikaciji. Možete je preuzeti OVDE.

DROPBOX

Zahvaljujući ovoj aplikaciji sve vaše fajlove i podatke možete bezbedno sačuvati u "cloudu" i pristupiti im sa različitih uređaja. Idealno za poslovne ljude. Moguće je čak sačuvati i fotografije. Dropbox možete preuzeti OVDE.

TWITTER

Za sve ljubitelje društvene mreže. Porukice (tvitovi) od 140 karaktera idealne su za mobilne uređaje, a sa ovom aplikacijom možete postovati tvitove, fotografije, slati lične poruka, ali i pratiti vaše omiljene tviteraše. Ovu aplikaciju možete preuzeti OVDE.

INSTAGRAM

Instagram koristi kameru vašeg telefona kako bi pravio kockaste fotografije, koje potom možete obraditi u samoj aplikaciji, dodavati različite efekte, senke... Zatim, obrađenu sliku možete postaviti na vaš profil kako bi je videlo 150 miliona korisnika ove društvene mreže širom sveta. Preuzmite je OVDE.

SHAZAM

Nalazite se u kafiću ili klubu, a ne možete da se setite naziva pesme koju slušate? Nikakav problem, uključite Shazam i za samo par sekundi saznaćete naziv pesme, izvođača i album na kojoj se ona nalazi. Veoma korisna stvarčica. Shazama preuzmite OVDE.

DUOLINGO

Ova aplikacija je u prošloj godini dobila nagradu za "Najbolju aplikaciju godine". U pitanju je besplatan kurs šest evropskih jezika na veoma zanimljiv i interaktivan način. Pored toga što ćete se zabaviti, naučićete i osnove nekih od stranih jezika. Duolingo možete preuzeti OVDE.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joksi15

    28. oktobar 2014 | 16:59

    Facebook Messenger je najgluplja aplikacija koja postoji. Prvo, koči mi fon i drugo, stalno mi je izlazilo "Messenger aplikacija se nažalost zaustavila". I ja je lepo deinstaliram i koristila sam Facebook preko Google-a, dok nisam provalila da mogu opet da koristim Poruke u Facebook aplikaciji, bez Messenger-a. Svaki put kad mi izađe ono da instaliram Messenger, jer će opcija Poruke biti uklonjena, ja uvek idem "Remind me later". E onda dođe trenutak, kad mi ne da to "Remind me later", već sam prinuđena da instaliram. I ja lepo, uđem u Podešavanja, pa Aplikacije, zatim u aplikaciju Facebook i izaberem "Izbriši podatke". I onda se ponovo logujem i opet mi izlazi to "Remind me later" i tako u krug, pa ćemo da se ćeramo... :D

  • Dropbox

    28. oktobar 2014 | 18:06

    Na drop boxu mogu da se cuvaju CAK i slike! Vauuuu...

  • Milica Ristic

    28. oktobar 2014 | 16:46

    Ja nemam dropbox,shasam,onaj radijo i pasvord.Ostalo imam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA