ŠOK: YouTube počinje sa naplaćivanjem gledanja?

- Posetioci bi u budućnosti mogli da biraju između gledanja reklama i mogućnosti da plate gledanje sadržaja bez istih - izjavila je direktorka YouTube-a, Suzan Vojčički

  • 22

Čuveni servis Youtube mogao bi u skorije vreme da počne sa naplaćivanjem gledanja video sadržaja, u zamenu za uklanjanje reklama. Pomenute tvdnje potvrdila je i čelnica ovog servisa, Suzan Vojčički.

Youtube koji je inače u vlasništvu Google-a, trenutno se finansira zahvaljujući kratkim reklamama, koje posetioci moraju da pogledaju pre nego što počnu sa gledanjem klipa koji su prvobitno hteli da vide.

Posetioci bi u budućnosti mogli da biraju između reklama i mogućnosti da plaće gledanje sadržaja, izjavila je Vojčički na jednoj konferenciji u Americi. Ona takođe tvrdi da postoje ljudi koji su voljni da plate kako ne bi gledali reklame.

Google je već eksperimentirao sa plaćanjem sadržaja. Odabrani vlasnici sadržaja u Americi od 2013. godine mogu ponuditi na Youtube-u svoje sadržaje koje drugi korisnici mogu platiti.

Google-ov posao sa oglašavanjem ne ide baš najbolje, pa bi plaćeni sadržaji omogućili nezavisnost oglasima. Prema proceni kompanije za istraživanje tržišta eMarketer, Youtube je prošle godine zaradio 5,6 milijardi dolara, što je više od iznosa koji sve nemačke televizijske stanice godišnje zarade na oglašavanju.

Ukupna dužina svih sadržaja koje korisnici gledaju na Youtube-u godišnje se povećava za 50 posto.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wtf

    28. oktobar 2014 | 16:44

    Zato postoje Ad blockeri

  • Dragan

    28. oktobar 2014 | 16:39

    Nezasiti i alavi, čist reket. Plati da te ne maltretiram.

  • Boki

    28. oktobar 2014 | 17:25

    Ima i drugih sajtova koji ce vremenom ojacati zato sto su besplatni. Mene vise brine ovo u Madjarskoj oko oporezivanja interneta, to mi nikako nije prihvatljivo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA