SKANDAL: RATEL onemogućio prodaju iPhone-a u Vipu na dan planiranog početka prodaje! (VIDEO)

Kompanija mora da vrati ocarinjeni kontigent uređaja sa deklaracijom Evropske unije i zameni ih onima sa zahtevanim serijskim brojevima

  • 9

Vip mobile je do ovog trenutka, kao članica Telekom Austria Grupe, uvezao veliku količinu iPhone 5S, iPhone 6 i iPhone 6 plus telefona koji se trenutno nalaze u njihovom magacinu u Beogradu. To su originalni iPhone uređaji sa deklaracijom Evropske unije, identični onima koji se prodaju širom Evrope i na sedam tržišta Telekom Austrija Grupe.

Kad je Vip danas krenuo sa isporukom uređaja u njihove radnje, obavešteni su da RATEL-ova Potvrda o usaglašenosti iPhone za tržište Srbije zahteva da uređaji imaju određeni serijski broj, što ih dovodi u poziciju da na dan planiranog početka prodaje moraju da vrate ocarinjeni kontigent uređaja sa deklaracijom Evropske unije i zamene ih onima sa zahtevanim serijskim brojevima.

RATEL je odlučio da ne prizna međunarodne sertifikate koji su važeći u Austriji i zemljama Evropske unije i traži od Vip-a da ima uređaje sa specifičnim serijskim brojevima koje će imati samo oni namenjeni za zemlje Balkana.

Iz kompanije Vip napominju da su pripremili veoma konkurentnu i primamljivu ponudu za iPhone 5S, iPhone 6 i iPhone 6 Plus, kojom će njihovi korisnici biti veoma zadovoljni. Takođe, spremni su i za najbolju korisničku podršku jer su sva tri modela uspešno testirana u Vip mreži.

Kompanija se izvinjava korisnicima i obećava da će dati sve od sebe da u najkraćem roku uvezu nove uređaje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    30. oktobar 2014 | 17:58

    Ne moze u Srbiji nista jednostavno da prodje.

  • Bojan

    31. oktobar 2014 | 02:08

    nije jednostavno ni komplikovano, nego se VIP pravio mudar pa uvezao telefone os svojih sestri firmi iz EU. A posto SRbija nije u EU i posto telekom Srbija ima jedini vazeci potpisan ugovor sa apple ima i svoj distributivni centar apple telefona . Na taj način preko mts tj Telekoma do telefona je dosao i telenor i uvrstio ga u svoju ponudu. E to sto se VIP pravi pametan pa da uštedi neke pare, verovatno ce nekog direktora kostati radnog mesta...za sada im ne preostaje nista drugo nego da njihov generalni direktor koji je dosao iz Hrvatske pokuša da shvati da ovo 1) nije EU , 2) izracuna koliko ce da izgube klijenata a i para zbog ovako jedinstvenog propusta...

  • DRmrPR

    30. oktobar 2014 | 22:23

    Sto jednostavno,kad moze komplicirano.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA