STIGLI ROBOKAPI: Silikonsku dolinu preplavili roboti policajci (FOTO) (VIDEO)

Tvorci se nadaju da bi robot pod imenom Knightscope mogao da patrolira tržnim centrima, kancelarijama i ulicama, i veruju da bi on smanjio broj zločina za čak 50 odsto

  • 5

Robot policajac od metar i po po imenu Knightscope, opremljen mikrofonima, zvučnicima i gomilom senzora počeo je da patrolira Silikonskom dolinom. Kompanija koja stoji iza ovog zanimljivog robota kaže da ga oni već uveliko koriste, a da bi veliki broj njih mogao da krene u patrolu do kraja godine.

Knightscope je dizajniran da primeti sumnjive aktivnosti i odmah ih prijavi nadređnim osobama, odnosno obezbeđenju.

Tvorci se nadaju da bi on mogao da patrolira tržnim centrima, kancelarijama i ulicama, i veruju da bi on smanjio broj zločina za čak 50 odsto.

- Zamislite prijatelja koji može da vidi, čuje, oseti miris, koji bi neumorno vodio računa nad vašom kućom, komšilukom ili kancelariji, i koji bi vaše voljene čuvao sigurnim. Zamislite da možemo da iskoristimo tehnologiju kako bi naše zajednice ojačali i učinili ih sigurnijim - napominju iz ove kompanije.

Robot ima kombinaciju lasera za skeniranje, kamera, sistem za infracrveno snimanje i GPS koji će ga učiniti potpuno autonomnim. On čak može meriti zagađenost vazduha u svojoj okolini. Kamere koje poseduje Knightscope su veoma brze, i za minut mogu pročitati 300 registarskih tablica.

Knightscope je dizajniran da izbegava sukobe, pa će tako osobu koja stane ispred njega zaobići.

Za sada je napravljeno sedam ovih robota, dok će do kraja godine kompanija napraviti još četiri.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA