Lažne Android radnje u Kini - prodaju Ajfone

Nakon lažnih "Epl storova", u najmnogoljudnijoj zemlji sveta i najbrže rastućem tržištu pojavile su se i lažne Android prodavnice: krađa brenda će biti poslednje što će ljudima iz Gugla biti važno, s obzirom na to da centralna mesta u prodaji zauzimaju uređaji najvećeg rivala

  • 0

Prošle godine, Kinez koji sada živi u Americi obavestio je svetsku javnost o postojanju lažnih Eplovih prodavnica u svojoj zemlji, koje su bile toliko blizu pravih da su čak i zaposleni u tim radnjama mislili da zapravo rade za giganta iz Kupertina.

Premda Epl ostaje najpopularniji brend u Kini (u kojoj se njegovi uređaji i proizvode), ipak je Android taj koji je osvojio najveće tržište smartfona na svetu i sada preko 50 odsto pametnih telefona u ovoj zemlji radi na ovom operativnom sistemu.

Zahvaljujući takvom stanju, pojavile su se i lažne Android radnje, a fotografije prikazuju dobro poznatog robota koji ponosno stoji iznad njihovih ulaza.

Ajfon u Android radnjama

Vrlo je verovatno da će Gugl zatvoriti sve ove prodavnice, čim aktivira svoj pravni tim, ali postoji mnogo bitniji (i simptomatičniji) problem od toga.

"Sumnjam da bi Gugl bio oduševljen izborom vlasnika prodavnice na koju sam ja naleteo", piše bloger koji je na jednu ovakvu radnju nabasao u Nanpingu, u Guangdong provinciji. "Pored brojnih Android telefona, ovo mesto nudi i Eplove proizvode kao što su Ajfoni, Ajpedi i računari."

Šta više, kao što možemo da vidimo na slikama, oni zauzimaju najveći deo prostora i centralna mesta u ponudi!

Ovo je nešto što će sa negodovanjem primiti svaki fan Androida, a čime će se naslađivati "eplovci". Jer, često se kaže da Android nije toliko glamurozan kao što je to njegov veliki rival, a činjenica da lažna radnja koja nosi njegovo ime promoviše konkurenciju, to govori više nego bilo šta drugo.

(M. B. / Foto: Isidor's Fugue)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA