• 11

IMATE STARI TELEVIZOR? Evo kako da najlakše kupite novi

Digitalizacija TV signala polako počinje i u našoj zemlji pa je krajnje vreme da počnete da razmišljate o nabavci novog televizora, ukoliko to već niste uradili do sada

  • 11

Danas više nigde ne možemo pronaći televizore sa katodnom cevi koji su dugi niz godina bili jedini izbor. Pojavom Plasma, LCD, LED i najnovije OLED tehnologije, stvari su se u potpunosti promenile, i sa tržišta su gotovo u potpunosti izbačeni stari i glomazni TV uređaji.
I LCD tehnologija, koja je relativno nova, postala je potisnuta novom LED tehnologijom koja ekranima daje još bolje kontraste i mnogo manju potrošnju električne energije. Poslednji, ali možda i najbitniji razlog koji je katodne televizore poslao u prošlost jeste dugo očekivana digitalizacija televizijskog signala. To je ujedno i najveći razlog zbog čega biste trebali da razmišljate o nabavci novog televizora.


Ukoliko želite da jednostavno zamenite svoj stari televizor obavezno proverite da li novi već ima ugrađen dekoder (tjuner) DVBT2 u sebi, ili ga je potrebno dokupiti. Preporučljivo je da se odlučite za varijantu televizora koji već u sebi ima ugrađenu pomenutu tehnologiju.
Ipak, postoje i oni koji smatraju da svoj televizor još uvek ne moraju da menjaju. I za to postoji jednostavno rešenje, a to je kupovina set top box uređaja - dekodera uz pomoć kojeg bilo koji televizor može da hvata digitalni signal i da prikazuje kanale mnogo boljeg kvaliteta slike.

Nekada su televizori bili veoma skupi, međutim oni su danas dostupni svima. Ukoliko razmišljate o nabavci novog TV prijemnika predlažemo vam da iskoristite decembarska i januarska sniženja.
Više informacija o tome koji je televizor najbolji za vas možete pronaći OVDE.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A. Sladja

    Box uredjaj se ne kupuje. Dobija se besplatno, sa sve ugradnjom. O ovome su korisnici tv usluga dobili pismena obavestenja. P.s. Dobronamerna opaska

  • xd

    Ja imam 3 CRT TVa u kuci.

  • Vaše ime

    Ja, kao tv mehaničar, toplo preporučujem zasebnu kupovinu dvb-t2 prijemnika. Tv koji ima ugrađen ovaj prijemnik ima veće šanse da ode u večno lovište. Isto kao kada sam svojevremeno preporučivao zasebnu kupovinu dvd i 5.1 zvučnog sistema.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima