Sa ovom aplikacijom svako će moći da leti (FOTO)

Razvijanje autopilot sistema za male avione može koštati do milion dolara, a kranjem kupcu dostupni su po ceni od čak 30.000 dolara. Međutim, aplikacija pod imenom Xavion drastično je promenila stvari

  • 4

Xavion aplikacija za iPad je definitivno jedna od najmoćnijih ikada. Naime, ona u potpunosti može preuzeti kontrolu nad malim avionom i bez ljudske interakcije usmeriti ga na najbliži aerodrom kako bi bezbedno sleteo.

Bez obzira da li je reč o problemu sa motorom, manjkom goriva, ili je pilot pijan da bi leteo, Xavion će za 199 dolara godišnje preuzeti komande aviona koristeći Wi-Fi kako bi pronašao bezbedno mesto za sletanje.

Pomenuta aplikacija je dugo koristila pilotima da prate informacije o letovima i vremenskim prilikama. Međutim, update koji je doneo virtuelnog autopilota, Xavion je podigao na daleko viši nivo. Razvijanje sličnih sistema za male avione može koštati do milion dolara, a kranjem kupcu dostupni su po ceni od čak 30.000 dolara.

Međutim, pomenuta aplikacija je ovu cenu drastično smanjila, ali je omogućila i da se autopilot može prebacivati u druge avione.

Xavion je samo još jedna u nizu aplikacija koja pokazuje koliko su tableti zapravo moćni uređaji.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xyz

    24. decembar 2014 | 18:51

    Da leti? A zimi? :)

  • pera

    26. decembar 2014 | 10:41

    Zanimljiv podatak je "koristeci WiFi". Da nece deda mraz da seruje konekciju sa svojih sanki gore na 3000 metara

  • misirac

    26. decembar 2014 | 20:22

    Probao sam xavion autopilot navigation syst., bas sad, u utorak na leerjet i mogu vam reći da se pokazao odlično. Minimum nadgledanja. Doduse, leteo sam iz NJ(new jersey) do jednog malog mesta/aerodroma u upstate new york gde je signal bas jak. U svakom slučaju, revolucija u pilotiranju. Pozdrav!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA