ZABORAVITE NA KNJIGE: Sa ovim aplikacijama ćete lakše učiti!

Prodavnica aplikacija (App store) je puna produktivnih i edukativnih aplikacija, a nekad dobra igrica može u velikoj meri da pomogne da se savlada školsko gradivo i shvati neka teška lekcija

  • 4

Tinejdžeri imaju lošu naviku da izbegavaju i zapostavljaju svoje domaće zadatke, a vreme provode igrajući igrice. Srećom, i za to postoji rešenje. Sledeće igrice bi mogle da budu izuzetno korisne za obrazovanje tinejdžera, a uz to su i zabavne.

Prodavnica aplikacija (the App store) je puna produktivnih i edukativnih aplikacija, a nekad dobra igrica može u velikoj meri da pomogne da se savlada školsko gradivo i shvati neka teška lekcija. Sledećih 7 igara namenjeno je za pojačanje znanja u 7 različitih predmeta.

Hemija – Space Chem

Ova zarazna mozgalica se zasniva na principima hemije i hemijskih veza. Hemija je mnoge od nas mučila kroz osnovnu i srednju školu. Evo dobrog načina da je savladate kroz zabavu.

Foto: Flickr/Janitors Foto: Flickr/Janitors

Engleski – Psychobabble

U prodavnici aplikacija postoji oko milion sjajnih igrica sa povezivanjem reči poput ukrštenica. Ipak, Psychobabble nudi nešto sasvim drugačije. Uz pomoć ove aplikacije tinejdžeri će lakše izgraditi svoj rečnik i ubrzati svoje vijuge kroz igru asocijacija.

Istorija – WWII: History Challenge

Koje godine je počeo Drugi svetski rat? Ko su bile sile Osovine, a ko sile Antante? Ovaj kviz pun interesantnih pitanja je odličan za obnavljanje gradiva, na primer, o Drugom svetskom ratu. Znate sve o Drugom svetskom ratu? Probajte neki od drugih kvizova iz oblasti istorije od istog programera.

Fizika – Simple Physics

Sagradite što jeftinije, a što čvršće mostove i druge građevine koristeći realistične principe fizike. Zatim testirajte svoj dizajn igrajući se sa napravljenim građevinama. Za sve koji slabo poznaju fiziku, a ima ih mnogo, ovo je idealno rešenje.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Matematika – DragonBox Algebra 12+

Ova igra na jednostavan način dočarava napredne principe matematike i algebre. Učenici često odustaju od matematike jer ne znaju da li su tačno uradili zadatak dok to neko ne proveri. Uz ovu igricu, učenici dobijaju odgovor odmah, što znatno olaškava učenje ove među đacima ne tako popularne nauke.

Strani jezik – Duolingo

Reč je o jednostavnoj aplikaciji za učenje stranih jezika. Ako vi ili neko koga poznajete ima ambicije da nauči još neki strani jezik, ova aplikacija će to omogućiti za vrlo kratko vreme.

Biologija – Spore Origins

Napravite i usavršite sopstveni organizam. Otključajte nove osobine za njegovu nadogradnju koje će mu osigurati opstanak. Otkrijte kako funkcionišu principi biologije i genetike uz ovu zabavnu igricu, koja će vas okupirati satima.

Foto: Flickr/William Hook Foto: Flickr/William Hook

Smatrate da je tinejdžerima potrebna pomoć za neki predmet koji nije na spisku? I vi možete napraviti iOS aplikaciju ako imate ambicije za to. Pravljenje aplikacija može vam doneti mnogo novca za veoma kratko vreme, a obrazovni programi za ovu veštinu postoje i u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    8. januar 2015 | 17:42

    Ucenje kroz samostalni rad, a delo Srpskih developera, iStudyExam.

  • Danyeel

    8. januar 2015 | 14:09

    Ma da sigurno! Ja imam iphone pre sam imao samsung android na Iphone nemogu naci aplikaciju engleski za pocetnike. A na androidu ima ih koliko zelite zalim sto sam kupio iphone ali sta je tu je a ova slika sa iphonom je pogresna! Posto iphone je kao xbox one ima svoje granice ili po njihovom ili nikako. A to nece nikako nama pomoci njima ci biti pun djep svakako moja preporuka je android! ne zbog toga sto sam ljubitelj androida posto ponavljam ja imam iphone ali moj brat ima android i razbija koliko je dobar on uci engleski na samsungu dao je 300eura dok sam ja radio kao crnac i dao 700eura za iphone. Moj savet dobro razmislite pre nego sto iskesirate novac za nesto!

  • nesa

    9. januar 2015 | 05:59

    Duolingo je odlican, lepo osmisljen, jedino sto ne postoji na srpskom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA