BRUKA MAJKROSOFTA: Izgubili, pa izmislili pravilo da bi pobedili Android

Na takmičenju koje organizuje sam gigant iz Redmonda, njihov Vindouz Fon je izgubio od Samsungovog Galaksi Neksusa, ali im je bilo teško da priznaju poraz: učinilo im se lakše da jednostavno izmisle pravila na licu mesta

  • 0

Majkrosoft je nedavno pokrenuo reklamnu kampanju "Pobeđen od strane Vindouz Fona", skrojenu kao nadmetanje njihovih smartfona protiv svih drugih, u kome onaj ko pobedi njihov od Majkrosofta dobija sto dolara. Ulog samo što je povećan na hiljadu, a gigant iz Redmonda se već suočava sa skandalom.

Jedan bloger uspeo je da pobedi Vindouz Fon sa svojim Galaksi Neksusom koji radi na Androidu, ali je diskvalifikovan, jer su sudije nakon izgubljene "bitke" izmislile novo pravilo.

Saha Kata, kako se bloger zove, imao je zadatak da prikaže vremenske prilike dva različita grada brže nego što će to uraditi zaposlenik Majkrosofta na svom Vindouz Fonu, koji je imao već "klimatske" tajlove na houm skrinu. Ali, Kata je prethodno onemogućio lok skrin na svom Neksusu, i zalepio dva klimatska vidžeta na svoj houm skrin (čista sreća, kaže on, s obzirom na to da nije znao u čemu će se takmičiti). Nakon odbrojavanja, sve što je trebalo da uradi jeste da uključi dugme i prodere se "Gotovo!", dok je za to vreme Majkrosoftov radnik i dalje otključavao ekran.

Nakon poraza, sudije su rekle da je Kata izgubio "jer je izgubio", a odmah potom da su informacije o vremenskim prilikama morale da budu o gradovima iz dve različite američke države, što je tehnikalija koja nigde nije bila specifikovana i koju su sudije očito izmislile na licu mesta.

Da stvar bude još gora, nakon toga su zatražili od Kate da pozira sa svojim Galaksi Neksusom isped znaka "Moj Android je razbijen od strane Vindouz Fona".

Nakon skandala, Kata je o tome pisao na svom blogu, a nakon što se podigla prašina, ljudi iz Majkrosofta su ga pozvali na revanš, a jedan od glavešina Gejtsove kompanije mu je čak ponudio besplatni laptop, Vindouz Fon i izvinjenje samo ako mu Kata pošalje imejl.

(M. B. / Foto: WPCentral)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA