Ovo su znaci da je vašem biznisu potrebna aplikacija!

Prvu verziju vaše aplikacije možete imati jako brzo. A ukoliko želite da smanjite troškove i oslonite se na sebe, mobilnu aplkaciju uz malo truda možete napraviti i sami

  • 1

Ako posedujete sopstveni biznis ili razmišljate da postanete preduzetnik, verovatno ste primetili da pojedini konkurenti, pored sajtova, imaju i mobilne aplikacije. Ovaj trend ima uporište u činjenici da je veliki i sve veći broj onih koji kupuju prozvode ili usluge upravo preko mobilnih telefona. U SAD, na primer, vlasnik telefona u proseku provede dva sata dnevno gledajući u njegov ekran. Jasno je da je ova vrsta klijenata veliki potencijal za svakog preduzetnika. Ako razmatrate pokretanje u ovom smeru, evo kada treba ozbiljno da počnete da razmišljate o aplikaciji ili mobilnom sajtu za sopstveni biznis.

Vašem sajtu korisnici pristupaju sa mobilnih uređaja

Analitika i istraživanja pokazuju da sve veći broj posetilaca koristi mobilne uređaje. Međutim, da li je to tačno za vašu ciljnu grupu morate proveriti sami. Uradite istraživanje alatima za analizu i znaćete gde ste. Ako se ispostavi da vaši posetioci sajtu pristupaju sa telefona, razmotrite pravljenje aplikacije.

Foto: Flickr/Peter Ras Foto: Flickr/Peter Ras

Imate dosta kompleksnih informacija na sajtu

Zavisno od prirode posla kojim se bavite varira i način na koji je sajt organizovan. Ukoliko vaš biznis zahteva da korisnicima bude prezentovan veliki broj informacija, pametno je da tradicionalni sajt zamenite aplikacijom prilagođenom potrebama korisnika koji pristupaju sajtu sa prenosivih uređaja.

Vaš sajt sadrži dosta slika i klipova

Slike i video-materijal po pravilu usporavaju veb-sajt, a posebno je teško iskontrolisati ponašanje i odziv multimedijalnih sadržaja na različitim mobilnim uređajima zbog njihovih neujednačenih performansi i razčitih operativnih sistema. Dizajn koji se prilagođava ekranu mobilnog telefona (responsive) ne mora biti dovoljan. Zato, pojednostavite stvari. Vašim korisnicima ne trebaju slike u punoj rezoluciji onoliko koliko i me nije potrebna komplikovana navigacija na sajtu. Sa aplikacijom olakšavate snalaženje i ubrzavate učitavanje, što je vodi do zadovoljnijeg korisnika.

Foto: Flickr/ Jason A. Howie Foto: Flickr/ Jason A. Howie

Imate puno pogodnosti i promocija

Nevezano od toga da li se vaše  promocije dešavaju u onlajn ili oflajn svetu, aplikacija će pomoći da se vaši klijenti stimulišu da češće posećuju sajt i prate vesti. Na ovaj način ćete imati zadovoljne i informisane klijente.

Na sajtu imate visok nivo zaštite

Veliki broj biznisa zahteva od korisnika unošenje podataka pre pristupanja, što kod mnogih automatski izaziva odbojnost. Aplikacija može ubrzati stvari bez gubitka bezbednosti.

Ako vaš biznis ispunjava ove parametre, krenite u akciju. Prvu verziju vaše aplikacije možete imati jako brzo. A ukoliko želite da smanjite troškove i  oslonite se na sebe, mobilnu aplkaciju uz malo truda možete napraviti i sami. Jednom objavljena aplikacija nije kraj. Najbolja stvar je upravo to što je uvek možete menjati, unapređivati i prilagođavati novim ciljnim grupama i na taj način povećati broj klijenata i obim biznisa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA