PORAZIO APPLE: Android sada ima više aplikacija nego iPhone!

Google Play ima 300.000 aplikacija više od AppStore-a, što je nekih 17 odsto više u odnosu na konkurenciju

  • 39

Broj Android aplikacija na Google Play marketu porastao je za 50 odsto u odnosu na prošlu godinu, i prvi put je po broju pretekao Apple-ov App Store. Najnoviji podaci dolazi od appFigures, analitičke kompanije koja prikuplja podatke od velikog broja aplikacija.

Izveštaj je istakao da su tri prodavnice aplikacija (Android, iOS i Amazon AppStore) zabeležile veliki porast u broju aplikacija, ali je Google-ova ipak najnaprednija.

- Interesantno je da iako App Store nastavlja da raste zadovoljavajućom brzinom, Google Play se ipak jače i brže razvija. U 2014. godini se broj aplikacija na Google Play-u udvostručio - napisala je kompanija.

Foto: APPFIGURES Foto: APPFIGURES

Google Play ima 300.000 aplikacija više od AppStore-a, što je nekih 17 odsto razlike. Postoji nekoliko razloga zbog kojih je Google zabeležio ovako drastičan porast.

Android drži najveći deo globalnog tržišta, pa je očekivano da veliki broj developera privlači ova platforma. Google takođe olakšava posao u samom procesu kreiranja i postavke aplikacija na market, pa programeri ne trebaju dugo da čekaju kako bi ona prošla fazu odobrenja i postala dostupna korisnicima.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pacov

    16. januar 2015 | 12:05

    Ali iphone je ipak bolji :)

  • Tamara

    16. januar 2015 | 12:29

    Dzaba Androidu jos toliko aplikacija. Nije bitan kvantitet nego kvalitet, davno ljudi rekose :D

  • Cimanje

    16. januar 2015 | 12:48

    Znam ljude koji rade za 20-25.000 mesečno, ali imaju iPhone 6. Nema veze što je potpisao ugovor na tri godine i što će naredne 2 godine plaćati 5-7 dinara, bitno je kad selja sedne u kafić može da ga izbaci na sto, kad popije taj bedan espreso za koji se jedva skrpio, otići će kući gradskim prevozom. Eto to je naš mentalitet, ne mora da ima gaće na guzici, ali ima najnoviji telefon, seljaštvo i šabanizam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA