BUDITE DART VEJDER: "Svetlosna sablja" koja prži meso (VIDEO)

Prvi laser koji koristi tehnologiju plavih dioda toliko je moćan da može da zapali automobilske gume!

  • 0

Ovo je nešto najbliže svetlosnoj sablji iz "Ratova zvezda" do sada, tačnije, najviše što možemo da dobijemo sa sadašnjom tehnologijom - jer ovaj komad kineske tehnike koji košta 200 dolara može da prži meso!

"Po prvi put u istoriji, plave laserske diode su postale dostupne na potrošačkom tržištu. Kućni bioskopski projektor sa ovim tipom dioda je prvi u velikoj porodici audio i video tehnologije u kome su plave diode našle svoju primenu. 'Wicked Lasers' ih je preuzeo i napravio prvi svetski 445-nanometarski laser sa plavim diodama - Arktik", kaže se u opisu ovog proizvoda.

Tehnologija koja omogućava Blu-rej diskovima da rade, jer ovi laseri mogu da se fokusiraju na mnogo manju tačku, omogućila je i stvaranje "Spajder III Pro Arktik-a". Nalazi se u četvrtoj kalsi laserskih proizvoda, što tehnički znači da ne sme biti uperen u oči i na kožu.

Pretpostavljamo da je sada samo pitanje vremena kada ćemo dobiti i pravu svetlosnu sablju kao iz "Ratova zvezda". Sada svi mi koji smo odrasli na ovom serijalu možemo da kažemo: znali smo!

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA